Muhabbet Fedaileri'nin Öyküsü Tiyatro Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Tiyatro Çınar’ın yeni oyunu Muhabbet Fedaileri. Galası cumartesi günü Bahçelievler Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde yapılan oyun, üniversiteye hazırlanan ve ardından yurtdışına öğretmen olarak gitmek isteyen İbrahim’in öyküsünü anlatıyor.
İbrahim, üniversiteye hazırlanan bir gençtir. Annesini 6 yaşında kaybettiği için kendisini halası büyütür. Üniversiteye hazırlanırken dershanede tanıştığı arkadaşlarının evine giden İbrahim, babasının tepkisiyle karşılaşır. Sınavlarda il birincisi olduğunda İstanbul yolu görünmüştür. Yeni geldiği şehirde Ahmet Bey isimli bir esnaf ile tanışır. Ahmet Bey, oğlu gibi sever İbrahim’i. Dört yıllık üniversite hayatı böyle geçer. Bir gün İbrahim bir derdini açar Ahmet Bey’e. Sınıf arkadaşı olan Arzu’ya gönlünü kaptırmıştır. Ahmet Bey, önce Arzu’nun eşiyle tanışmasını sağlar, ardından da İbrahim adına ailesinden ister. İbrahim’in babası buna da karşı çıkar, fakat Ahmet Bey onu ikna etmeyi başarır. Okulunu bitiren İbrahim, Arzu ile evlenir ve birlikte Vietnam’a öğretmen olarak giderler. İbrahim’in babası, Ahmet Bey’in fedakârlığına hayran kalır. Artık o da Ahmet Bey gibi ‘Muhabbet Fedaisi’ olmuştur.
Mehmet Aksoy’un yazdığı oyunu Cengiz Murat yönetiyor. Oyunun müzikleri ise Metin Çilingir’e ait. Tiyatroyu izlemek isteyenler 0542 501 93 93 numaralı telefondan yer ve saat hakkında bilgi alabilir.

Zaman

Paylaş.

Yanıtla