Tiyatro Eleştirmenler Birliği Ödülleri Sahiplerini Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Eleştirmenler Birliği(TEB) ‘Anadolu/Yılın Tiyatro’ ve ‘Anadolu Genç Yetenek’ ödülleri sahiplerine verildi. Stüdyo Sahne’de yapılan törende ‘Anadolu/Yılın Tiyatro Ödülü’nü kazanan ‘Moskova-Petushki Yolun Sonu’ adlı oyunun yönetmeni Umut Toprak’a ödülünü Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Akif Yeşilkaya, ‘Anadolu / Genç Yetenek Ödülü”nü kazanan ‘Bekleyiş’ adlı oyunun yönetmeni Bahar Kerimoğlu ise ödülünü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’den aldı.

Törende konuşan Genel Müdür Lemi Bilgin, “Bu ödül töreninde iki kez mutluyum. Genç yönetmenlerimizin böyle imkanları kullanarak başarılı olmasına imkan sağlamamızın verdiği mutluluk ve Bahar’ın benim öğrencim olmasından duyduğum mutluluk. Benim için bir gurur kaynağı da bu sahneyi yaparken; genç arkadaşlarımızın kıvılcımlarla büyük yangınlar çıkaracağını bilmek. Bunda da yanılmadım. İkinci mutluluğum ise Eleştirmenler Birliği’nin bizim yaptığımız bu çalışmaları dikkate alması, takip etmesi, değerlendirmesi ve ödüllendirmesi; eleştirmenler birliğine teşekkür ediyorum.” dedi.

Tören sonrası, Türkiye ve dünya tiyatrolarında eksikliği hissedilen genç kuşak nitelikli rejisörlerin desteklenmesini içeren ve ‘Üç Yönetmen Üç Oyun’ adı altında Ankara Devlet Tiyatrosu Sahnelerinde gerçekleştirilen proje ile üç genç yönetmenin rejisini yaptığı birer perdelik üç oyun izlendi.

Star Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.