Tiyatro Pera 10. Yılını Kutladı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Pera’nın onuncu kuruluş yıldönümü 20 Aralık Salı günü orkestra eşliğinde özel bir gösteri ile kutlandı. Çok sınırlı sahne imkanlarıyla önemli yapımlara imza atan Tiyatro Pera, pek çok gencin önünü açarken, öğrencilerine Levent Öktem, Nihat İleri, Mehmet Ali Kaptanlar, Defne Halman gibi deneyimli sanatçılarla aynı sahneyi paylaşma şansı yarattı.

2001 yılında Nesrin Kazankaya’nın sanat yönetmenliğinde kurulan, bu sezon onuncu kuruluş yılını kutlayan Tiyatro Pera, on yıldır bir repertuvar tiyatrosu olarak varlığını sürdürmektedir.

Tiyatro Pera, onuncu yılına, bu sezon dönüşümlü olarak sergilenecek 7 oyunla girmektedir: “Kazaen-Beyoğlu’nda Çarpışmalar”, “Vanya Dayı”, “Quintet-Bir Dönüşün Beşlemesi”, “Rahat Yaşamaya Övgü (Brecht Kabare)”, “Şerefe Hatıralar (İstanbul 1955)”, “Dobrinja’da Düğün” ve “Ah Smyrna`m, Güzel İzmir’im” (Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde Mayıs 2012 de prömiyer yapacak)

Tiyatro Pera, 2000-2001 sezonunda Nesrin Kazankaya tarafından kurulmuş ve Taksim-Sıraselviler’de, tiyatro oyunlarının değişik sahneleme biçemlerine olanak sağlayan, (İtalyan, Hacim ve Çevre Sahne düzenine dönüşebilen) 100 seyirci kapasiteli bir tiyatro salonunu kendi olanaklarıyla oluşturmuştur. “Pera Tiyatro Okulu”ndan mezun olup, en az iki yıl okul oyunlarında profesyonel donanım kazanmış oyuncuların yanı sıra; Devlet Tiyatrosu ve Şehir Tiyatroları`ndan da konuk oyuncularla zenginleştirilmiş profesyonel bir kadroya sahip.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.