Tiyatro Severler FKM'de Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Öyle bir tiyatro oyunu düşünün ki, her bir karakteri aslında ana karakter olsun, oyunun ismiyle bütünleşsin. Öyle bir oyun düşünün ki, sahnelenmeye başlamasıyla sizi hem bambaşka diyarlara götürsün hem de iç yolculuğa sürüklesin… FKM Tiyatrosunun hazırlamış olduğu yepyeni ve isminden çokça söz ettirecek olan “SÖZ” tam da bu betimlemelere karşılık geliyor. Oyun, ilginç karakterleriyle ve yaşadıkları enteresan olaylarla izleyenleri hem güldürecek, hem de ağlatacak türden.
Mübarektir evler, içerisinde yaşananlarda, söylenenlerde hep bir ölçü taşır. Bu ölçülü duruşu yaşatanlar kadar, evin havasını soluyan gençlerde ahlaklı bir duruş taşır. Bu duruş gün gelir, bir öğrenciyi sınava hazırlamakla kendini gösterir; gün gelir tatlı bir ikramla, küçük bir hediye ya da içten bir duayla… İşte bu oyunda, evleri yaşatanlarla, evlerin içerisinde yaşayanlar arasındaki samimi bir gönül bağıyla kurulan muhabbeti görürüz. Allaha inanan insanların dünyasında SÖZ vermek önemlidir. SÖZ’lere dillendirmeksizin, içinden geçirmek bile yeterlidir. İşte Ömer abinin insanlara dillendirmeksizin sadece eşiyle paylaştığı bu gizemli SÖZ’ü, yerine getirmek derdiyle dertlenir Mahmut. Fakat ne Mahmut ne de Yakup çıktıkları bu yolda karşılaştıkları gerçeği tahmin bile edemezlerdi.
Oyun yüreklere dokunan bir dramı sahnelerken, aynı zamanda da bizlere ilginç karakter ve tiplemelerle ağlamak, gülmek ve düşünmek olan tiyatro gerçeğini yaşatmaktadır. Bir deli sürekli aklımızın akıllı söylemlerini dillendiriyor. Dümen yapan iki adamın ağlanacak haline gülerek bakıp, hazin sonlarını izliyoruz.
Tek perdeden oluşan ve 85 dakika süren “SÖZ” ün galası 23 Aralık Cuma akşamı Fırat Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Gala’ya katılan izleyicilerin izlenimlere göre “SÖZ” kendinden çokça söz ettireceğe benziyor diyen FKM Genel Müdürü A. Servet Aktosun, “Bu sene 2 yeni oyuna imza attık. Yakın zamanda yeni bir oyunumuzu da sahnelerde göreceksiniz. Oyunda emeği geçen tüm oyuncu ve teknik kadrodaki arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.
Oyun hakkında bilgi için; www.fkmtiyatrosu.com ve 0212 517 46 97 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Samanyoluhaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.