Varolmayan Ayşe'nin Muhteşem Maceraları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bab-ı Tiyatro, “Varolmayan Ayşe’nin Muhteşem Maceraları”nda çocukluktan yaşlılığa uzanan yolda sıradan bir kadının sıradan hayatını ironik bir dille sahneye taşıyor. Şarkılar, filmler, danslarla beslenen oyun, küçük hayatların açmazlarına odaklanırken, seyirciyi hayallerine sahip çıkmaya çağırıyor.

Oyunun yazarı Zeynep Kaçar, 2010 yılında Ankara Devlet Tiyatrosunda sahnelenen Krem Karamel oyunuyla Ankara Sanat Kurumu övgüye değer yazar ödülü ve 2011 yılında Medine oyunuyla Dil Derneği Kerim Afşar ödüllerinin sahibi.

2008’de kurulan Bab-ı Tiyatro üç proje gerçekleştirdi. “Sahici İnsanlar/Plastik Ölümler” ekibin ilk oyunu. “Koltuk Takımı” Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 2009-2010 sezonunda seyirciyle buluştu. 2010 yılında Amerika International Culture Lab ve Cornell University ortak yapımı S/HE ekibin üçüncü projesi oldu.

Bab-ı Tiyatro; bu günkü tiyatro ortamında, dünyanın, ülkenin, kadınların sırt çevrilen makro gerçekliklerine odaklanıyor. Sanatın güce muhalif olma gerekliliğinin bilinciyle hareket eden grup, mikro bakış açılarını bir kenara bırakarak, derinde, karşı çıkılamaz, büyük ve güçlü olanı tartışmaya açıyor.

Yazan/Yöneten: Zeynep Kaçar

Oyuncular: Kübra Kip, Tuğçe Karaoğlan, Zeynep Kaçar

Beste: Selen Öztürk

Film Tasarım: Aslı Yazıcıoğlu

Işık Tasarım: Bilge Açıkgöz

Kostüm Tasarım: Saadet Kaçar

Dramaturji: Meltem Özkeklik

Fotoğraflar: Gökçe Pehlivanoğlu

Koreografi: Evren Erbatur

Oyun tarihleri: 14 Aralık, 21 Aralık, 28 Aralık, saat 20.30

Maya Sahnesi

Adres: İstiklal cad. Halep Pasajı (Atlas Pasajı Karşısı) Kat:2 Beyoğlu

İletişim:

0 212 252 74 52 – 0 535 646 04 44

info@mayasahnesi.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.