Yüzyılın Aşkı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2011 Tiyatro Ödülleri’nde Sanem Öge “YÜZYILIN AŞKI” oyunuyla “Yılın Kadın Oyuncusu”  ödülünü aldı!

Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun kurucusu Yeşim Özsoy’un yazıp yönettiği ve 2011 Tiyatro Ödülleri’ne 5 dalda aday olan tiyatro oyunu “Yüzyılın Aşkı”yeni yılda ilk temsilini 7 Ocak Cumartesi saat 20:45’de Duru Tiyatro’da gerçekleştiriyor. 16 Ocak Pazartesi ise oyun saat 20:30’da Muammer Karaca Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun son projesi “Yüzyılın Aşkı”, geçtiğimiz yüzyıla ve o yüzyılın Türkiye’sine resmi tarihin dışında çıkarak farklı bir yorum getirmeyi hedefliyor.

Oyunda tiyatro sahnelerinden ve televizyon ekranlarından tanıdığımız Deniz Celiloğlu ve 2011 Tiyatro Ödülleri’nden “Yılın Kadın Oyuncusu” ödülüyle ayrılan Sanem Öge rol alıyor. Sahne ve kostüm tasarımını Başak Özdoğan’ın gerçekleştirdiği “Yüzyılın Aşkı” tek bir masa ve iki sandalyeyle oynanıyor ve bu anlamda oyunculuk üzerine özel bir deneme. Oyunun ses tasarımını Korhan Erel üstleniyor ve video görüntüleri ise fotoğraf, video ve belgesel çalışmaları olan Melisa Önel’e ait.

En son projesini Almanya’da Wiesbaden Devlet Tiyatroları’nda gerçekleştiren Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği “Yüzyılın Aşkı” Türkiye tarihinin son yüzyılından 8 farklı zaman ve mekânda 8 değişik aşk hikayesine odaklanıyor ve günümüzde geçen son sahnesi “Şimdi”de bitiyor. 1950’lilerin Nişantaşı’ndan 1999 senesinin yılbaşı ve yeni yüzyıl heyecanına, 1924’teki bir tren istasyonu ve göçten 1951’e, 1959’a, 1981’in darbe ertesi karanlık, sıkıntılı zamanlarına kadar farklı bir yelpazeyle sunan oyun, seyirciyle birlikte bir hatırlama oyununa dönüşüyor.

Tüm bu tablolar arasında gidip gelirken hem aşkın imkânsızlıkla beslenen yapısını hem de son yüzyılın birbirinden farklı anlarını seyirciye sunan oyun, hatırlamak üzerine.

Geçen yüzyılın gölgesi düşen bu oyunda hem kendinizi bulacaksınız hem de geçmişi.


Bilgi için: http://www.vedigerseyler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.