Ayvalık Gençlik Tiyatro Şenliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gittikçe çılgınlaşan şu dünyada, bilgelik sözünün değerine inanma eylemidir tiyatro. Kaderinden sorumlu insanoğlunun inanç gösterisidir tiyatro. İnsanoğlunun varoluş acısını yansıtır ve insanın durumuna açıklık getirir. Yaratıldıkça kendini yok eden, ama karşısındakini var eden, yaşayan bir varlık gibidir tiyatro. Tiyatro hareketlendirir, aydınlatır, huzur kaçırır, rahatsız eder, ruhu yüceltir, ifşa eder, kışkırtır ve tutuculuğu ihlal eder. Bize ne olduğunu anlamak, çevremizdeki acı ve ıstırabı fark etmek ve hatta günlük yaşamımızın kargaşası ve kâbusundan bir an olsun kurtulup bir umut ışığı yakalamak için fırsat verir. Bu inanç ve ruhla Sanatı ve Bilimi aydınlanmanın ön koşulu olarak gören iki derneğin öncülüğünde yapılan Ayvalık Gençlik Tiyatro Şenliği, gelenekselleşme yolunda, her geçen yıl daha yerine oturan bir çizgide gerçekleşiyor. Ayvalık halkının ve esnafının sahiplendiği, yakından takip ettiği şenliğin destek görmesi, katılımlarının daha nitelikli olması ve her yıl artarak sürmesi, organizasyonu yürüten bizleri de mutlu ediyor ve daha da iyileri için yüreklendiriyor. Yaptığımız işin ne kadar doğru, ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha anlıyoruz.

Nisan ayının sonlarına doğru bahar iyice yüzünü gösterdiğinde, Ayvalık’ta tiyatro tutkunu genç yürekler buluşmasının heyecanı sarıyor bizleri. Profesyonel, amatör, üniversite ve lise tiyatrolarını buluşturan şenliğimiz, bu yıl 26-29 Nisan 2012 tarihlerinde gerçekleşecek. Ayvalık’taki çeşitli salonlarda oynanan oyunlar, sokak gösterileri, atölye çalışmaları ve söyleşilerle zenginleşen tiyatro şenliği, genç soluklar ile tiyatro tutkunlarını bir araya getirmeyi amaçlıyor.

İnsanoğlunun kendi geleceğini kararttığı şu günlerde, umuda ışık tutmak adına Ege’nin kıyılarından, Ayvalık’tan, tiyatro ateşini yakmaya bir davet bizimki. Homeros’un İlyada’sındaki ateş gibi hiç sönmeden ışımaya devam edecek,  tüm ruhları yıkayıp arındıracak bir davet.

Homeros’un İlyada Destanı’nda Tanrılar Tanrısı Zeus der ki: “Ege’nin mavisi ile İda’nın yeşili arasında öyle bir yer vardır ki; orada keskin kekik kokuları içinde, barış kokan zeytin dallarıyla lezzetler sizi kuşatır… İşte bundan dolayı, tam da yerinde Egede ve tam da yeri gelmişken, savaş naraları atan Dünya’ya inat, Ayvalık’tan tiyatroyla barış diye haykırmak için, bu yıl “Barış için Tiyatro”  dedik.

Yaşasın tiyatro, yaşasın barış…

Gelin katılın, sanatı ve bu coşkuyu birlikte paylaşalım. Egenin bu güzel şehri, genç yüreklerde barış adına tiyatroyla çarpsın…

Gençlik Tiyatro Şenliği Ayvalik

Paylaş.

Yanıtla