Başkent Tiyatrosu’nda Muhteşem Gala

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, tarihinin en büyük podüksiyonuyla, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gala Gecesi” ile tiyatro severlerin karşısına çıktı.

Devlet Tiyatrosu eski Başrejisörü Erhan Gökgücü’nün yazıp yönettiği “Ramazan’la Cülide” adlı müzikal komedi, geniş oyuncu kadrosuyla, korosuyla, dansçıları ve Kemal Günüç’ün şefliğindeki Kent Orkestrası’nın muhteşem yorumuyla başkentlilerden tam not aldı.

Başkent Tiyatroları’nın yeni sezonda en iddialı yapıtlarından bir olmaya aday “Ramazan’la Cülide” müzikalinde, köyden kente göçmüş aralarında husumet bulunan Samantepeliler ile Ahırdağlıların hikayesi anlatılıyor. İki perdelik oyunda ekonomik sosyal ve kültürel yoksunlukların aslında birbirleriyle akraba olan bu iki toplumun husumeti ve çaresizliğini Barut Osman’ın nasıl sömürü aracı haline dönüştürdüğü trajikomik bir üslupla gösteriliyor. Ayrıca Ramazan ve Cülide arasında filizlenen imkansız aşk da birbirine düşman bu iki toplumun kısa süreliğine de olsa biz neden düşmanız sorusuna cevap aramasına neden oluyor.

Müzik ve dans eşliliğinde oyuncuların muhteşem performansıyla sergilenen oyun, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde Başkentli tiyatro severlere sunuluyor. 1984 TOBAV Oyun Yazımı Yarışması “Birincilik Ödülü” ile 2004 Sanat Kurumu “Yılın Yapımı” ödülü sahibi müzikal oyunun yazarı Erhan Gökgücü’nün de farklı dallarda 30civarında ödülü bulunuyor.

Yerel Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.