Beşiktaş’ta Modern Dans Rüzgârı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat, gelecek hafta İDOB Modern Dans Topluluğu’nun “Şehir Orman” ve “Seyahatname” gösterilerine ev sahipliği yapacak.

Gelecek hafta İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu’nun “Şehir Orman” ve “Seyahatname” isimli gösterileri Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat’ta izlenebilecek.

400. DOĞUM YILDÖNÜMÜ

Evliya Çelebi’nin 400’üncü doğum yıldönümü kutlamaları kapsamında sahnelenen “Seyahatname” 10 Ocak Salı akşamı sanatseverlerle buluşacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin çağdaş-modern dansın gelişmesi amacı doğrultusunda başlattığı Modern Dans Topluluğu İstanbul Projesi (MDTist)’in sahnelediği gösteri Evliya Çelebi’nin 17. Yüzyılda kaleme aldığı seyahat gözlemlerini konu alıyor. Kurgu ve koreografisini Beyham Murphy’nin üstlendiği “Seyahatname”de Elif Şafak’ın aşk, yaşam ve kimlik sorgulayıcı pasajları, Ozan Açıktan’ın çağdaş video anlatımı ile izleyiciyle buluşuyor. Mor ve Ötesi grubunun bas gitaristi Burak Güven’in alternatif rock ve etnik öğeli müzikleri, gösterinin sürprizlerinden…

JUNGLE BOOK UYARLAMASI

Rudyard Kipling’in “Jungle Book” adlı eserini bir sosyal sorumluluk projesi olarak uyarlayan Beyhan Murphy’nin “Şehir Orman”ı toplumu yakından ilgilendiren gençlik ve çevre sorunlarına eğlenceli ve düşünceli bir bakış açısıyla yaklaşıyor. MDTist tarafından 15 Ocak Pazar akşamı sahnelenecek gösterinin, Athena ve Manga’nın da katkıda bulunduğu müzikleri Rahman Altın imzası taşıyor.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.