Breivik Sahnelenecek, Ortalık Karıştı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Geçtiğimiz 22 Temmuz günü Oslo şehir merkezine düzenlediği bombalı saldırının ardından Norveç İşçi Partisinin gençlik kampını da basarak 77 kişiyi öldüren Norveçli terörit Anders Behring Breivik’in 1500 sayfalık ırkçılık manifestosu Kopenhag’da tiyatro oyunu olarak sergilenecek.

Kopenhag’da bulunan Cafe Teatret sanat yönetmeni Christian Lollike önümüzdeki yaz aylarında tek kişinin sahne alarak monolog şeklinde Manifestoyu sergileyeceğini açıkaldı. Lollike, “Breivik’in düşünce dünyasının derinliklerine ancak böyle dalabiliriz. Bu şekilde benzer trajedilerin yaşanmasının önüne geçebiliriz” diyerek “sanatsal” girişminin gerekçesini açıkladı

Olayın yaşandığı günün akşamı Norveç başbakanının bile “O adamın adını telaffuz etmeyeceğim anlayış gösterin” diyerek habercilerden ricada bulunduğu Bre,ivik’in  Dünyasının sahnede sanat eseri olarak sergilenecek olması Danimarka’da ve Norveç’te sert tepkilerle karşılandı.

Utöya adasında Breivik’in kurşuna dizdiği bir çok gencin anne babası medyaya açıklamalarda bulunarak bu oyunun durdurulması gerektiğini söylediler.

Norveç Ulusal Tiyatro sahnesi şefi Erik Ulfsby de Danimarkalı sanatçıların planlarına sert epki gtösterdi. Breivik’in birincil amacının ırkçı düşünceleri yaymak olduğunu söyleyen Ulfsby, Danimarkalıların da Breivik’in değirmenine su taşımış olacaklarını söyledi.

Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.