Bursa Şehir Tiyatrosu’ndan Klasik Oyunlar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Macbeth’, ‘Ölüm Tuzağı’, ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu’, ‘Reis Bey’ ve ‘Kuşbakışı’ ve ‘Karagöz Dadım Olsana’ adlı oyunlarıyla yeni yılda Bursalı seyircilerinin karşısında olacak.

Amerikan edebiyatının korku ve gerilim yazarı Ira Levin’in yazdığı ve Hale Kuntay’ın çevirisini yaptığı ‘Ölüm Tuzağı’, 12, 13, 14 Ocak tarihlerinde; Türk edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Necip Fazıl Kısakürek’in 1960 ihtilalinde girdiği hapiste yazdığı ‘Reis Bey’, 19, 20, 21 Ocak’ta; Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kaleme aldığı ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu’ adlı oyun ise 26, 27, 28 Ocak tarihlerinde Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. William Shakespeare’in en önemli klasiklerinden olan ‘Macbeth ise 10, 17, 24 ve 31 Ocak akşamları saat 20.30’da Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda seyredilebilecek.

Bursa Şehir Tiyatrosu ocak ayında da çocukları unutmadı. ‘Kuşbakışı’ adlı çocuk oyunu 12 ve 19 Ocak’ta Çocuk Sanat Evi’nde beğeniye sunulacak. Repertuvarında geleneksel gölge oyununa da yer veren Şehir Tiyatrosu’nun ‘Karagöz Dadım Olsana’ adlı gösterisi ise 12, 13, 14, 19, 21 ve 28 Ocak tarihlerinde Karagöz Müzesi’nde gerçekleşecek. (www.sehirtiyatrosu.gov.tr)

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.