‘Cinayet Büro’dan Bir Tiyatro Polemiği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Behzat Ç. dizisinde ‘Arkadaşları cinayete kurban gidince, sahneye çıkmak istemeyen tiyatrocuları zorla oynatan yönetmen’, Nedim Saban’ı çileden çıkardı. 2010’da yaşanan benzer bir olayın kahramanı olan Saban, dizi ekibine twitter üzerinden cevap verdi.

Fenomen polisiye dizi ‘Behzat Ç.’nin son bölümünden polemik çıktı… Bir tiyatro oyuncusunun öldürülmesi ve sonrasında yaşanan olayların anlatıldığı dizide, kendisinin hedef alındığını öne süren Nedim Saban, twitter üzerinden ateş püskürdü.
Oyunda Hamlet’i canlandıran genç tiyatrocu; final sahnesindeki gibi zehirli kılıçla öldürülür. Cinayeti araştıran Behzat Ç. ve ekibi bir sonraki gün oyunu izlemeye gider. Yaşanan cinayete rağmen oyunun sergilenmesine hem polisler hem de tiyatrocular tepki gösterir. Oyunun yönetmeni, ‘Ben babamın öldüğü gün sahneye çıktım’ diyerek, öldürülen oyuncunun yerini alır.
Dizideki bu sahneler; 2010 yılında motosiklet kazasında hayatını kaybeden Onur Bayraktar’ın cenazesinden bir gün sonra, ‘Leyla’nın Evi’ adlı oyundaki rolünü yönetmen yardımcısı Bülent Seyran’a vererek sahnelediği için tepki toplayan Nedim Saban’ı akıllara getirdi. Nedim Saban ise twitter’dan şunları yazdı: Behzat Ç., ne yazık ki, Onur’u kullanarak bana gönderme yapmış. Cenaze günü, Onur’un partneri Ayça’ya (Varlıer) çekim yaptırdılar halbuki! Acılar içindeki bir oyuncuyu, cenazeden 2 saat sonra uçağa bindirip başka şehirde çekime çağıranlar, ne çabuk ahlak dersi verir oldu!

Akşam

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.