Çocuklara Tiyatro ile Depremi Anlatmak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan deprem konusu, çocuklara farklı yöntemlerle anlatılmaya çalışılıyor. Bursa merkez Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu ise hazırladığı ‘Deprem’ oyunu ile çocukları bilinçlendirmek istiyor. 5 Şubat itibariyle sahneleyecek ‘Deprem’ adlı oyun ile deprem anında yapılması gerekenler, oyun eşliğinde çocuklara aktarılacak. Tiyatro Evi oyuncularının sahneleyeceği oyunda deprem anında yapılması gerekenler birebir gösterilerek sunulacak. Bursa Valiliği Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü de oyunun provaları aşamasında oyunculara destek oldu. Uzmanlardan ders alan oyuncular deprem anında yapılması gerekenleri bire bir ilk ağızdan tatbikatlı olarak öğrenme imkânı buluyor.

Adile Naşit Tiyatrosu Müdürü Engin Dörtkardeş, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in bu yöndeki talimatları doğrultusunda hazırlık yaptıklarını belirterek, “Deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlerin basit bir üslupla sahnede aktarılması, can paremiz yavrularımızın sanatın içinde bilinçlenmesini sağlayacaktır.” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise doğal afetlerin çocuklara anlatılmasının önemine işaret ederek, şunları kaydetti: “Olmasını temenni etmediğimiz deprem gerçeği ile karşılaştığımızda neler yapılması gerektiğini minik yavrularımıza sahnede tiyatro oyunu içinde sunuyoruz. Görsel eğitimin önemi düşünüldüğünde miniklerin sahnede deprem gerçeğini birebir izleyerek görmeleri, deprem anında yapılması gerekenlerin zihinlerinde kalmasını sağlayacaktır. Geleceğimizin teminatı, umudumuz, yarınlarımız, yavrularımızın bu konudaki eğitimine bir nebzede olsa katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize.”

Oyun, 5 Şubat ile 5 Mart 2012 tarihleri arasında her pazar saat 14.00 da ücretsiz olarak sahnelenecek.

Aktif Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.