“Düğün” 11 Ocak’ta Kozzy’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ayşe Bayramoğlu’nun kaleme aldığı, Tilbe Saran’ın yönetmenliğini üstlendiği “Düğün”; 11 Ocak 2012, Çarşamba akşamı saat 20:30’da Kozzy Kozyatağı Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde sahnelenecek!

Oyuncularından teknik ekibine tüm yaratıcı kadrosu kadınlardan oluşan oyun, AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konuyor.

“Düğün”; tatlı bir yaz akşamında, İstanbul’da aile yadigârı bir köşkün mutfağında telaşla sürmekte olan bir düğün hazırlığı ile açılıyor. Gelinin törene geç kalmasıyla başlayan aksilikler, farklı aile yapılarından kaynaklanan zıtlıklarla giderek trajikomik bir hal alıyor  mutfak, yıllardır görülmemiş hesapların açıldığı bir mekâna dönüşüyor. Bahçede düğün devam ederken mutfakta kadınlar kendi hikâyelerini anlatıyor, anlattıkça birbirleriyle ama aslında kendileriyle “kim oldukları” gerçeğiyle yüzleşiyorlar ve hayal kırıklıkları, geçmişte yaşanmış acılar, büyük aile gizleri ortaya dökülüveriyor.

Nisan ayında prömiyeri gerçekleştirilen “Düğün”; güçlü oyunculukları ve çarpıcı mesajları ile beğeni toplamayı sürdürüyor. Toplumda “kadın” ve “erkek” olmayı, sahnede gözükmeyen bir düğün üzerinden anlatırken, kadınların güçlerini, güçsüzlüklerini, zorlukları çözme yöntemlerini, kadınlık hallerini de mutfakta seyirciyle paylaşıyor.

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “ZENNE” filmiyle “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülü kazanan Tilbe Saran’ın yönettiği “Düğün”de; Türkiye’nin en önemli kadın oyuncularından Güler Ökten, Zerrin Sümer, Tilbe Saran ve Şebnem Sönmez’in yanı sıra, genç oyuncular Eda Çatalçam, Evren Ercan, Serpil Göral ve Maria Akgüllü rol alıyor.

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun iddialı yapımı “Düğün” oyununa ait biletler; Biletix’ten ve oyunun sahneleneceği salonların gişelerinden temin edilebilir.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.