‘Faili Meçhuller’ Sahneye Çıktı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trabzon ve Diyarbakırlı kadınlar, bölgede işlenen faili meçhul cinayetleri tiyatro sahnesine taşıdı.

Dilek Güven’in yönettiği “Bize masal anlatmayın” adlı oyun, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahnelendi.

Anadolu Kültür ve Diyarbakır Sanat Merkezi tarafından İsveç Konsolosluğu’nun desteğiyle yürütülen “Bize Masal Anlatmayın” projesi kapsamında Trabzonlu ve Diyarbakırlı kadınların ortak çalıştığı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu. Diyarbakır’da sahnelenen oyunda, iki kentin kadınlarını bir araya geldi. “Bize Masal Anlatmayın” Trabzon ve Diyarbakır’dan kadınlar arasında bir tiyatro çalışması aracılığıyla kültür köprüsü kurmayı amaçlayan, uzaklığı ve farklılığı temsil eden iki kentteki insanların birbirlerine yaklaşabilmesi ve yeni bir ilişki biçimi geliştirilebilmesi ümidiyle tasarlanmış bir tiyatro projesi.

Trabzon ve Diyarbakır’dan kadınların ortak bir deneyim alanından yola çıkarak faili meçhul, şiddet, kayıp, töre ve gelenek, isyan ve sessizlik gibi temaları temsil eden bu metin üzerinden yürüttükleri oyun çalışmasında, kendilerini tiyatro aracılığıyla ifade etmeleri, birbirlerini tanımaları ve birlikte üretimde bulunmaları hedeflendi. Oyun, 30 Ocak tarihinde Trabzonda sahnelenecek.

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.