Hayatı ”Kutuya” Sığdırıp Sahneye Taşıdılar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara’da yaklaşık 2,5 yıldır faaliyet gösteren Tiyatro 1112 Garaj, 2011-2012 sanat sezonunda ”Kutular” isimli oyunu seyirciyle buluşturuyor.

Eserde rol alan ve Tiyatro 1112 Garaj’ın kurucularından olan Hakan Salınmış, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Ankara’da özel tiyatro olarak faaliyet göstermenin zor olduğunu söyledi.

Henüz kendilerine ait bir salonları bulunmadığını anlatan Salınmış, ”2002 yılından bu yana birlikte aynı tiyatroda oyuncu, yönetmen, tasarımcı olarak çalışmış televizyon, sinema filmlerinde görev almış arkadaşlarımla Tiyatro 1112 Garaj’la çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Söyleyeceklerini sahnede söylemek istediklerini belirten Salınmış, bugüne kadar ”Notaların Yolculuğu”, ”Rapunzel’in Bir Tuhaf Hikayesi” adlı oyunlarla sahneye çıktıklarını söyledi. Çağdaş, yenilikçi, deneysel, araştırmacı tiyatro anlayışına sahip bir topluluk olduklarını ifade eden Salınmış, 2011-2012 sanat sezonu için Amerikalı yazar Susan Yankowitz’in ”Kutular” adlı oyununu sahnelediklerini anlattı.

Oyunu Devlet Tiyatrolarının 75. yıl Sahnesi’nde seyirciyle buluşturduklarını belirten Salınmış, oyunun teması ve aldığı tepkiler konusunda şunları kaydetti:

”Amerikalı Susan Yankowitz’in yazdığı oyun, kişinin bir kutuda doğduğu, bir kutuda yaşadığı, bir kutuda yolculuk yaptığı ve bir kutuda uğurlanışını anlatıyor. Kutular’da seyirciye parmağımızı göstererek mesajımız bu demiyoruz. Seyirci istediğini alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığından destek aldık, 25 temsil vereceğiz. Oyun, sezon sonuna kadar devam edecek, umuyoruz ki önümüzdeki yıl da sürer. Konusuyla, oyuncu kadrosuyla keyifle severek iştirak ettiğimiz bir yapıt oldu.

Şu ana kadar aldığımız eleştiriler iyi yönde. Güzel geri dönüşler var. Hiç tanımadığımız seyircilerimizin yorumları elbette bizim için çok önemli. Oyunun kara komedi türünde olduğunu söyleyebiliriz, bugüne kadar uluslararası festivallerden davet aldık. Biz bir performans tiyatrosuyuz. Oyunumuz tek perdelik ve 1 saat 15 dakika sürüyor. Eserde 7 kişilik bir oyuncu kadrosu rol alıyor.”

-”Kutular”-

Amerikalı yazar Susan Yankowitz’in yazdığı, Suzan Arslan’ın Türkçe’ye çevirdiği oyunu Yunus Emre Bozdağan yönetiyor. Yardımcı yönetmenliğini Kuvvet Yurdakul’un üstlendiği oyunun dekor tasarımı Hakan Salınmış’a, kostümleri Funda Çebi’ye, müziği Fatih Veli Ölmez’e, ışığı Ali Ertekin’e ait.

Eserde, Hakan Salınmış, Aylin Saraç, Pembe Akgün, Elif Gizem Aykul, Tufan Afşar, Murat Anıl Soykök, Ceren Bektaş rol alıyor. ”Kutular”, 13, 14, 20, 21, 27 ve 28 Ocak’ta 75. Yıl Kültür Merkezi Dösim Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.