“Kerem Gibi” 125. Kez Sahnede!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

35 yıllık Nâzım Hikmet serüvenini; belgesel, tiyatro ve şiiri buluşturarak izleyiciye sunan usta oyuncu Genco Erkal; “Kerem Gibi” adlı tek kişilik oyunuyla, 6 Ocak 2012, Cuma akşamı, 125. kez Muammer Karaca Tiyatrosu’nda!

Genco Erkal’ın Türkiye’den New York’a, Sydney’den Toronto’ya, Selanik’ten Berlin’e ve Paris’e uzan Nâzım çalışmalarının bir ürünü olan “Kerem Gibi” adlı oyunu, usta tiyatrocunun kurduğu Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konuluyor. Uyarlamasını ve yönetmenliğini Genco Erkal’ın üstlendiği oyunun müzikleri, başarılı sanatçı Fazıl Say’a ait.

Genco Erkal’ın muhteşem performansıyla büyülediği tek kişilik oyunu “Kerem Gibi”, 20. yüzyılın dünya ölçüsünde en büyük ozanlarından biri olan Nâzım Hikmet’in gençlik yılları, mahkumiyeti, hapishane yılları,açlık grevi, zorunlu sürgünlüğü, vatan hasreti, tüm dünyayı kucaklayan insan sevgisi, dünya barışı için mücadelesi, Kurtuluş Savaşı izlenimleri, belgesel bir filmle bütünleşerek şiirsel bir destana dönüşüyor.

Aynı zamanda Genco Erkal’ın Nâzım Hikmet’le yolculuğuna da tanıklık eden oyunda; 1975 yılında Nâzım Hikmet’in “Kerem Gibi” oyununu uyarlayan ve ülkemizde ilk şiir-tiyatro deneyimini gerçekleştiren sanatçının Nâzım Hikmet’le geçen 35 yıllık serüveninden etkinlik görüntüleri de yer alıyor.

“Kerem Gibi”; 6 Ocak 2012, Cuma akşamı saat 20:30’da sanatseverlerle buluşacak.

Bilet Fiyatları: Tam   30 TL

Öğretmen – Emekli  25 TL

Öğrenci   15 TL

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.