‘Koca Sinan’ Tiyatro Oyununun Galası Yapıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünya mimarlık tarihine adını altın harflerle yazdıran Mimar Sinan’ın ‘kalfalık’ eseri olarak nitelendirdiği Süleymaniye Camisi’nin yapım sürecini anlatan ‘Koca Sinan’ tiyatro oyununun galası yapıldı.

Platform ve SİNPAŞ GYO’nun işbirliğiyle Haliç Kongre Merkezinde sergilenen oyunda Süleymaniye Camisi’nin yapım süreci, Hürrem Sultan ve Mimar Sinan’ın kişilikleri çerçevesinde, sanat ile iktidarın yüzyıllarca süre gelen sancılı ilişkisini tiyatronun büyülü merceğinde anlatıldı.

Hakan Altıner’in yazdığı ve sahneye koyduğu oyunun genel sanat yönetmenliğini Arda Aydoğan yaparken, Burak Sergen ‘Mimar Sinan’ı, Tarık Papuççuoğlu ‘Kanuni Sultan Süleyman’ı, Dilek Türker de ‘Hürrem Sultan’ı canlandırdı.

Hilmi Özçelik, Fahri Öztezcan, Bertan Dirikolu ve Diler Öztürk’ün diğer rolleri paylaştığı, dekor ve kostüm tasarımını Türkan Kafadar’ın yaptığı, müziklerin ise Tuluyhan Uğurlu’nun imzasını taşıdığı oyunun ön gösterimine Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ve Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Eyüce’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yeni Şafak

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.