Koreografik Oyunlar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ÇAĞDAŞ DANS ATÖLYESİ

KOREOGRAFİK OYUNLAR

3 ve 4 Şubat 2012, 10:00 – 16:00

Kadir Has SAHNE (Kadir Has Caddesi, Cibali / İstanbul)

bilgi ve başvuru icin : ozelsayi@gmail.com

Fransız koreograflar Laurent Pichaud ve Rémy Héritier tarafından gerçekleştirilen Koreografik Oyunlar’da, katılımcılar, dans edilen veya yazılı olan bir alıntıdan yola çıkarak bir stil, bir estetik tanımlamaya davet ediliyor. Koreografik oyunlar, dansa bakışımızı ve dansla ilgili söylemlerimizi, ön kabullerimizi sorgulamaya çağıran bir dizi uygulama ve düşünsel egzersizden oluşuyor. Atölyede, oyuncuları kolektif düşünmeye sevk ederek analiz araçlarını ve bakış biçimlerini ifşa etmek hedefleniyor.

İlk kez Paris’te Les Laboratoires d’Aubervilliers tarafından gösteri sanatları alanında düşünsel üretimin ve yeni çalışma metodlarının geliştirilmesine katkı sağlamak ve eleştiri pratiğine daha taze ve katılımcı çözümler sunmak amacıyla geliştirilen Edition Spéciale (Özel Sayı) Projesinin İstanbul ayağı, dans ve tiyatro alanlarında çalışan kendi işini üretmeye başlamış, pedagojik birikimi olan sanatçıların, düşünürlerin, yazarların ve akademisyenlerin katılımına açıktır.

Fransız koreograflar Rémy Heritier ve Laurent Pichaud’nun atölyeleri ile başlayacak proje, yıl içinde farklı atölye ve çalışmalarla devam edecek, sonbaharda kapsamlı bir etkinlik ile sonlanacaktır.

BİS, Beden İşlemsel Sanatlar Derneği ve Les Laboratoires d’Aubervilliers işbirliği, Kadir Has Üniversitesi ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi desteğiyle

bilgi ve başvuru icin : ozelsayi@gmail.com

3 – 4 Şubat 2012, 10:00 – 16:00

Kadir Has SAHNE

Kadir Has Caddesi Cibali / İSTANBUL

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.