Kumbaracı 50 Çocuk Etkinlikleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kumbaracı 50, Ocak ayında çocuklar için bir dizi etkinlik serisi planladı.

OYUN PROGRAMI

Çocuk oyunlarımız pazar günleri saat:13:00’de başlar.
Bilet fiyatı; tek 15 TL
Aile Bileti; 3 kişi 35 TL, 2 kişi 25 TL

8 ocak pazar
‘NASREDDİN HOCA’  Semaver Kumpanya

Yazan-Yöneten:  Işıl Kasapoğlu
Kukla-Dekor Tasarımı ve Uygulama: Karina Cheres
Oyuncular: Serkan Keskin, Öyküm Elif Erdoğan, Sibel Altan, Uğur Senkeri

Nasreddin Hoca, ülkemizde yaşayan insanının pratik zekasını, espri anlayışını, hazır cevaplığını kısaca aklının işleyiş yollarını temsil eden keyifli bir halk kahramanı. Tiyatronun, edebiyatın, mizahın mutfağında çalışanlar için ise tükenmez bir esin kaynağı. Buna rağmen Nasreddin Hoca, varolan geleneksel söylemden modern söyleme taşınamadı. Hoca, günümüz sanatının penceresinden yalnızca bir siluet olarak görünüyor. Hoca’mızı aynamıza yansıtıp bilmeliyiz ki bilmeyenlere anlatabilelim hikayelerini…

tek perde/ 55 dak

15 ocak pazar
‘KAYIP EŞYA BÜROSU’ Tiyatro BeReZe (yaş 3+)

Yazan    : Sevim Ak
Oyunlaştıran:  Elif Temuçin, Firuze Engin
Oynayanlar : Güray Dinçol, Firuze Engin, Bilge Gültürk
Reji Asistanı ve Teknik : Eren Azak
Kostüm – Aksesuar Tasarım : Hilal Polat

“Kayıp Eşya Bürosu” , gerçek nesnelerin kukla biçiminde oynatıldığı bir Obje Tiyatrosu çalışmasıdır. Oyunun tamamında, Kayıp Eşya bürosunda bulunan nesneler 3 oyuncu – oynatıcı tarafından oynatılmakta;  hikayeleri ise aynı oyuncular tarafından canlandırılmaktadır.

Oyun, sahibi tarafından takside unutulan sardunya çiçeğinin kayıp eşya bürosuna getirilmesiyle başlar.
Sardunya hiç tanımadığı bu yerde, yeni arkadaşlarının arasında mutlu olabilecek midir? Gece olup herkes uykuya daldığında o usul usul ağlamaya başlar. Hiç uyuyamaz.. Sabah olup güneş doğduğunda ise kayıp eşya bürosunun sakinlerini bir sürpriz beklemektedir.

tek perde / 40 dak

22 ocak pazar 13:00
‘MEMO’NUN ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİ’ Semaver Kumpanya

Ernst Wenström’ün “Benim Küçük Üçkağıtçım” öyküsünden serbest uyarlama
Uyarlayan: Zeynep Avcı
Yöneten: Işıl Kasapoğlu
Oyuncular:  Bülent Çolak, Merve Dağlı, Sezin Bozacı, Serkan Tınmaz

Oyunumuzun kahramanı Memo, bir an önce dünyayı tanımak, bol para kazanıp rahat bir yaşam sürmek ve büyük adam olmak için yollara düşer.Yol boyunca bir çok insan tanır,bir çok hikayeyle karşılaşır…Memo, para kazanırken dünyadaki bir çok şeyi değiştirir ve bir çok insanın hayatını olumsuz yönde etkiler ve tabi kendi hayatını da. Bir süre sonra insanların gözünde kötü adam olur… Oyunun başında, “Masal deyip geçmeyin, tüm masallar gerçektir ve tüm gerçeklerin içinde bir masal saklıdır, o zaman anlatılmalıdır bu masal…” sözleriyle Memo’nun masalı anlatılmaya başlanır.

tek perde / 55 dak

29 ocak pazar
‘LAHANA SARMA’ gölge-kukla oyunu tiyatrotem

Yazan: Ayşe Selen
Tasvir/Kukla Tasarım: Şehsuvar Aktaş
Müzik Danışmanı: Muammer Ketencoğlu
Asistan: Bilge Gültürk
Oynayanlar/Oynatanlar: Ayşe Selen, Şehsuvar Aktaş

Herşeyiyer Hanım’ın uşağı Tavtati’yle Boliştah Hanım’ın uşağı Dümteka yemek yapmaktadırlar, ancak malzemelerinin eksik olduğunu görürler. Muzip ve şakacı bir yaratık olan Yeşil Tüylü Ocak Böceği bu malzemeleri gizlice kaçırmıştır. Uşaklar malzemelerini aramaya başlarlar; ararken yolları Lahana Sarma’ya düşer. Bu kez de Yeşil Tüylü Ocak Böceği’nin hazırladığı beklenmedik sürprizlerle karşılaşacaklardır.

tek perde / 45 dak

CAN’lı Kitap Günleri

Ocak ayından itibaren her ay bir çocuk kitabını sahnede canlandırarak çocuklarımıza okuyacağız ve kitabı ve yazarını çocuklarımızla tanıştıracağız.
İlk Kitabımız Sevim Ak’ın eğlenceli kitabı “Toto ve Şemsiyesi”
Gösterimden sonra kitabın yazarı Sevim Ak’la , öyküleri ve kahramanları üzerine hep birlikte bir sohbet gerçekleştireceğiz.  Her yaştan çocuklar için eğlenceli bir deneyim…

*ücretsizdir
8 ocak pazar 15:00
MATEMATİK SAATİ

Atölye okul öncesi yaş grubunun temel analitik kavramları oyunlarla algılamasını ve ilköğretim öncesinde analitik bakış açısını geliştirmeyi hedefler. Çocukların matematik disiplininin temellerini oyunlarla ve hikayelerle canlandırmalar yaparak yaşamalarına ve olumlu tutum geliştirmelerine aracı olur.

Yaş: okul öncesi 5-6

Atölye saatleri;
1.grup 15:00-15:45 arası
2.grup 16:00-16:45 arası

Gruplar 6 kişi ile sınırlıdır.
Katılım; 30 TL

15 ocak pazar 15:00
ATIK MALZEMELERLE KUKLA YAPIYORUZ

Bu atölyede , atıkların ve gündelik yaşamda önemsiz görünen birçok malzemenin  her çocuğun yapabileceği basitlikte birer kuklaya dönüşmesi amaçlanır.  Pet şişe, düğme, iplik, kumaş parçaları, kağıt parçaları, kağıt havlu ruloları , kese kağıtları, sünger ve benzeri malzemeler bu atölyenin çeşitli kukla yapım gereçleridir.
Atölye, her yaştan çocuklar için bir yaratım çalışmasıdır.  Çocuklar kuklayı yaparken hem düş gücünü kullanarak eğlenir hem de atıkları keyifli bir biçimde değerlendirmeyi öğrenir.  Bütün malzemeleri ortaklaşa kullanan çocuklar yalnızca kesme –yapıştırma ,  ekleme gibi aşamalarda atölye liderlerinden yardım alırlar.

Atölyenin süresi 40 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir.

Çalışma bitiminde her çocuk kendi tasarımını evine götürebilecektir.

oyun+atölye 30 TL
sadece atölye 20 TL
katılım 15 kişi ile sınırlıdır

Paylaş.

Yanıtla