Maya Sahnesi’nde BGST – Tiyatro Boğaziçi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BGST Tiyatro Boğaziçi tarafından açılan Beyoğlu’ndaki Maya sahnesi elindeki olanakları diğer özel tiyatrolara paylaşmak adına bu sezonda aralarında “tiyatrogerçek”, “Avamgarde Tiyatro Topluluğu”nun da bulunduğu pek çok tiyatro topluluğuna kapılarını açtı. Bu akşam saat 20.30’da Atölye Tiyatro Topluluğu’nun yeni oyunu “Geri Çekilen Dünya” sahnelenecek.

BGST Tiyatro Boğaziçi “Yeni Bir Hayat İçin”, “Selam Sana Shakespeare” oyunlarına devam ederken “Eleni’den Mektuplar” adlı yeni oyunu da repertuvarına ekledi.

Sevilay Saral’ın yazıp, Metin Göksel’in sahneye koyduğu “Eleni’den Mektuplar” da topluluğun gözde oyuncularından Duygu Dalyanoğlu’yla Cüneyt Yalaz, Uluç Esen ve dönüşümlü olarak Pelin Batu ile Zeynep Okan rol alıyor. Oyun kaotik bir ortamda toplumsal ve bireysel olarak kendini keşfetme çabası içindeki Türkiye’ye tiyatronun diliyle fener tutma çabasında. Zeynep Okan’ı izleyemediğimiz oyunda en güzel olan salonun yepyeni seyirciler kazanarak tamamen dolmuş olmasıydı. Temiz bir emek, gayretli imecenin sonucunda “Maya” tuttu. Bu hafta oynayacak “Selam Sana Shakespeare”, gelecek hafta oynayacak “Otobüs” topluluğun kaçırılmaması gereken oyunlarının başında geliyor. “Yeni Bir Hayat İçin” oyununu ise henüz izleme şansı olamadı.

Maya Sahnesi’nde Bu Hafta

4 Ocak Çarşamba 20.30″Geri Çekilen Dünya” / Atölye Tiyatro Topluluğu (Yeni Oyun) 80 dk. – Tek Perde

5 Ocak Perşembe 20.30“Yeni Bir Hayat İçin” / BGST Tiyatro Boğaziçi 100 dk. – İki Perde

6 Ocak Cuma 20.30“Van Gogh” / tiyatrogerçek 90 dk. – İki Perde

7 Ocak Cumartesi 16.00“Selam Sana Shakespeare” / BGST Tiyatro Boğaziçi 75 dk. – Tek Perde

7 Ocak Cumartesi 20.30“Eleni’den Mektuplar” / BGST Tiyatro Boğaziçi (Yeni Oyun) 90 dk. – Tek Perde

8 Ocak Pazar 18.00“Eleman Aranıyor” / Avamgarde Tiyatro Topluluğu (Yeni Oyun) 75 dk. – Tek Perde

 Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.