Nazım Hikmet’in 110.Doğum Yılı Etkinlikleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyuncu Genco Erkal, Türkiye’den New York’a, Sydney’den Toronto’ya, Selanik’ten Berlin’e ve Paris’e uzanan Nazım Hikmet çalışmalarının bir ürünü olan ”Kerem Gibi” adlı oyunu, ünlü şairin doğumunun 110. yılı dolayısıyla, 20 Ocak’ta, Muammer Karaca Tiyatrosu’nda sahneleyecek.

Genco Erkal’ın kurduğu Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konulun ”Kerem Gibi” adlı oyunun uyarlamasını ve yönetmenliğini de Genco Erkal üstlendi. Erkal’ın, muhteşem performansıyla büyülediği tek kişilik oyunu ”Kerem Gibi”nin müziklerini piyanist Fazıl Say yaptı.

20. yüzyılın dünya ölçüsünde en büyük şairlerinden biri olan Nazım Hikmet’in gençlik yılları, mahkumiyeti, hapishane yılları, açlık grevi, zorunlu sürgünlüğü, vatan hasreti, tüm dünyayı kucaklayan insan sevgisi, dünya barışı için mücadelesi, Kurtuluş Savaşı izlenimleri, belgesel bir filmle bütünleşerek, şiirsel bir destana dönüşüyor.

Aynı zamanda Genco Erkal’ın Nazım Hikmet’le yolculuğuna da tanıklık eden oyunda, 1975 yılında Nazım Hikmet’in ”Kerem Gibi” oyununu uyarlayan ve Türkiye’de ilk şiir-tiyatro deneyimini gerçekleştiren sanatçının Nazım Hikmet’le geçen 35 yıllık serüveninden etkinlik görüntüleri de yer alıyor.

Bilet fiyatları 15, 25 ve 30 lira olan ”Kerem Gibi” adlı oyun, 20 Ocak’ta Muammer Karaca Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Star Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.