New York’tan Bir Trioloji

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyuncu ve tiyatro sanatçısı Ege Maltepe’nin yazıp yönettiği “A trilogy on the multicultural face of New York” adlı bir oyun New York’ta sahneye koyulacak.

TEA for 3, genç bir kadının New York’da bir kafe işletme şansı yakalaması ve başından geçen maceralar üzerine kurulu. Oyunda bu hikâyeyi biri Türkiyeli, biri Fransız biri Amerikalı 3 yakın arkadaşın gözünden 3 farklı versiyonuyla seyirciye ulaştırıyor.

Her şeyin bir gün bir Türkiyeli karakter yaratma fikriyle başladığını söyleyen Ege Maltepe, ‘‘Oyun kültürel farklılıklarımız üzerine bir şaka” diye konuştu.

Maltepe’nin oyunu bir Türkiyli bir kadının komik öyküsü olarak başlayıp yaşadığı şehir New York’tan etkilenerek çok kültürlü bir şekil almış. Oyunda Maltepe’ye 7 kişilik tamamı Amerikalı enerjik bir oyuncu grubu eşlik ediyor.

Ünlü piyanist Emir Gamsızoğlu’nun müziklerini yaptığı oyun klasik müzikteki varyasyon formunu andırıyor. Oyunda Gamsızoğlu da piyanosunun başında canlı performansın bir parçası olarak hikâyeyi daha da renklendiriyor.

Bilkent Üniversitesi Oyunculuk Bölümünden mezun olduktan sonra Fulbright bursu ile New York’a gelen Maltepe Oscarlı yönetmen Mike Nichols’ın öğrencisi olduğu The New Actors Workshop isimli okulda yüksek lisansını tamamladı.

New York’ta oyuncu ve yönetmen olarak çalışan Maltepe, yazdığı ilk oyunun LaGuardia Performing Arts Center gibi köklü bir performans alanında sergilenecek olmasından dolayı çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Tarih: 27 Ocak 2012

Saat: 20:00 – 23:00

Bilgi İçin: http://teafor3nyc.wordpress.com/

Adres: Laguardia Performing Arts Center

31-10 Thomson Avenue, Long Island City, NY 11101

TurkishNY

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.