Sanat Tiyatrosundan “Barış ve Kardeşlik” Vurgusu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bitlis Sanat Tiyatrosu, 2011 yılının son gününde Tatvan ilçesinde ilköğretim öğrencilerine yönelik oynadıkları “Kurşun Asker” adlı oyunda barış ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Tatvan Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Kurşun Asker”, öğrencilerin beğenisini kazandı. 2011’in son oyununda barış ve kardeşlik mesajları verildi.

Farklı tiyatro oyunlarıyla Bitlis merkez ve köyleri ile Hizan, Güroymak, Van, Erciş ve son olarak da Tatvan’da sahneye çıktıklarını belirten Bitlis Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Gökmen Okdayan, kaymakamlık, belediye, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve ilköğretim okulları idarecilerinin katkı ve destekleriyle “Kurşun Asker” isimli tiyatro oyununu Tatvan’daki ilköğretim öğrencileri için sahnelediklerini söyledi.

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği (BİSAD) bünyesinde çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Okdayan, iki gün boyunca sahneleyecekleri oyunlarını şimdiye kadar 2 bin öğrencinin izlemeye fırsatı bulduğunu ifade etti. Okdayan şöyle devem etti:

“2011 yılı içerisindeki son oyunumuzu Tatvan’da ilköğretim öğrencilerine yönelik sahneledik. 2011 yılının son günün de ‘Kurşun Asker’ tiyatro oyunuyla öğrencilere ve diğer izleyicilerimize bu yılın son gününde barış ve kardeşlik çağrı yaptık. 2012’de de, yani yarın da bu oyunumuzu sahneleyeceğiz. İnşallah oyunda vurguladığımız barış ve kardeşlik tüm yıl boyunca daimi olur” diye konuştu.

HaberX

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.