Sanatta İfade Özgürlüğü ve Sanatçı Hakları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Siyah Bant, sanatta ifade özgürlüğü hakkının kapsamını ve sınırlarını, hak ihlallerine karşı mücadele yöntemlerini, eser sahibinin haklarını ve sanatçı sözleşmelerini tartışmak için Avukat Elif Yarsuvat’ı konuk ediyor.

Avukat Elif Yarsuvat İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, Leiden Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Hukuku konusunda yüksek lisans yaptı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde raportör hukukçu olarak çalıştıktan sonra, şimdi İstanbul’da avukatlık yapmaktadır. İnsan hakları hukuku, ceza hukuku, iş hukuku ve sözleşmeler hukuku alanlarında da çalışmaktadır.

Siyah Bant, Türkiye’de farklı aktörler tarafından farklı yöntemlerle sanata uygulanan sansür vakalarının kent ziyaretleriyle desteklenerek araştırıldığı, web sitesi aracılığıyla belgelendiği ve tartışıldığı, sansürle ilgili kaynakların paylaşıldığı bir platformdur. 

www.siyahbant.org

PARC tarafından ve Depo işbirliği ile gerçekleştirilmektedir. Cezayir Salon Hayriye Caddesi 12, Galatasaray Beyoğlu http://www.cezayir-istanbul.com/

Siyah Bant Hollanda Konsolosluğu ve Açık Toplum Vakfı tarafından desteklenmektedir.

Konuk: Avukat Elif Yarsuvat

30 Ocak Pazartesi 18.30

Cezayir Salon

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.