Tiyatro Oyunu Facebook’tan Canlı Takip Edildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Berlin’deki Maxim Gorki Tiyatrosu, hafta başında sahnelediği Fontane’in ‘Effi Briest’ isimli eserini Facebook üzerinden canlı yayınlayarak bu anlamda bir çığır açtı. Oyun devam ederken bir taraftan durum güncellemeleri yapılırken, diğer yandan oyuna ilişkin fotoğraflar sayfaya eklendi. Oyun esnasında izleyicilerin kendi aralarındaki diyalogları nedeniyle yaşanan gürültü sosyal medyaya; “tiyatroda sessizlik lütfen” şeklinde yansıdı.

Amerika’da tiyatroların twitter kullanıcılarına özel koltuklar ayırdığını Aralık ayında duyurmuştuk. (1) Berlin’deki bir tiyatro da bir oyununu Facebook üzerinden naklen yayınlayarak sosyal medya açılımına yeni bir halka ekledi. Alman roman yazarı ve şair Theodor Fontane’in ‘Effi Briest’ isimli eseri, Facebook üzerinden naklen yayınlanan ilk eser olarak tarihe adını yazdırdı.

Sosyal medya kullanımı artık hemen her alanda kendisine bir “yörünge” bulabiliyor. Berlin’deki Maxim Gorki Tiyatrosu, hafta başında sahnelediği Fontane’in ‘Effi Briest’ isimli eserini Facebook üzerinden canlı yayınlayarak bu anlamda bir çığır açtı. Oyun devam ederken bir taraftan durum güncellemeleri yapılırken, diğer yandan oyuna ilişkin fotoğraflar sayfaya eklendi. (2)

Tiyatro sözcüsü, yenilikçi bir yaklaşım denemekten memnun olduklarını belirtirken, internetin nasıl daha etkin kullanılabileceği konusunda deneyim kazandıklarını ifade etti. Oyun esnasında izleyicilerden kostümler hakkında görüş ile bir aşk mektubunun nasıl yazılabileceği konusunda katkı yapılması istendi. Oyun esnasında izleyicilerin kendi aralarındaki diyalogları nedeniyle yaşanan gürültü sosyal medyaya; “tiyatroda sessizlik lütfen” şeklinde yansıdı.

Maxim Gorki Tiyatrosu’nun Facebook sayfasına 1200’e yakın kişi kayıt olurken, tiyatro yönetimi gelecekte daha fazla oyunu ağ üzerinden paylaşmak istediğini duyurdu.

internet

(1) Amerikan Tiyatrolarındaki Twitter Kullanıcılarına Özel Koltuk Uygulaması Yaygınlaşıyor

(2) Facebook : Maxim Gorki Theater

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.