Tuncer Sevi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Geçirdiği rahatsızlık sonucu önceki gün 70 yaşında İstanbul’da hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncer Sevi, son yolculuğuna uğurlandı.

Sevi için ilk tören, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlendi. Sevi için saygı duruşunda bulunulması ile başlayan törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Müdürü Abdullah Kaplan, Şehir Tiyatroları’nın sanatçılarının birer birer uğurlandığını belirterek, ”Umarım cennette kendisinden önce gidenlerle buluşacaktır. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin” dedi.

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni adına konuşan Aliye Uzunatan da Sevi’nin tiyatronun şeker adamlarından biri olduğunu kaydederek, ”Onu hep şekerliğiyle, koruyuculuğuyla hatırlayacağız. Nur içinde yatsın. Yolu ışık olsun” diye konuştu.

Ailesi adına konuşan Kenan Subay da Sevi ile 11 yıl boyunca hep birlikte olduklarını ve hiç ayrılmadıklarını anlattı.

Sevi’nin altın gibi bir kalbi olduğunu dile getiren Subay, ”Biz ağabey kardeş gibiydik. Sanat dünyası için acı bir kayıp oldu. Rahmetle anıyorum” dedi.

Sanatçı Metin Ürer de Sevi ile tiyatroya başlamadan 2 yıl önce tanıştıklarını ifade ederek, ”Bu zaman zarfında birbirimizi bir gün bile kırmadık. Çok vefalı bir insan, çok iyilik sever bir arkadaştı. Kendisi en çok sevdiği rolünün ‘Göç’ oyunundaki kapıcı rolü olduğunu anlatırdı. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Törende daha sonra aralarında Mustafa Alabora, İskender Bağcılar, Metin Çoban, Ersan Uysal’ın da bulunduğu çok sayıda sanatçı büyük bir Türk bayrağı serilen Sevi’nin tabutunun önünde saygı geçişi yaptı.

Tören, Sevi için okunan duanın ardından sona erdi. Tuncer Sevi’nin cenazesi, daha sonra Beşiktaş’taki Yıldız Hamidiye Camisi’ne götürülmek üzere sevenleri tarafından alkışlar eşliğinde uğurlandı.

-Tuncer Sevi-

İstanbul’da 1942 yılında doğan ve 1959 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu’na giren Sevi, 2000 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan emekli olmuştu.

Tuncer Sevi, çok sayıda tiyatro oyununun yanı sıra ”Kibar Feyzo”, ”Postacı”, ”Atla Gel Şaban”, ”Çıplak Vatandaş”, ”Namuslu”, ”Japon İşi” adlı Türk sinemasının unutulmaz filmlerinde rol aldı ve seslendirme sanatçılığı yapmıştı.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.