Van DT, Deprem Sonrası Perdelerini Elazığ’da Açtı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van Devlet Tiyatrosu sanatçıları, deprem sonrası, Entrikalı Dolap Komedyası adlı oyunla perdelerini ilk kez dün akşam Elazığ’da açtı.

Van Devlet Tiyatrosu sanatçıları, deprem sonrası, Entrikalı Dolap Komedyası adlı Oyunla perdelerini ilk kez dün akşam Elazığ’da açtı. Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Esat Tanrıverdi, deprem sırasında aynı oyunu sahnelediklerini ve oyuna başladıktan 10 dakika sonra depreme yakalandıklarını söyledi. 23 Ekim 2011’de meydana gelen 7.2′ büyüklüğündeki depreme, Kral çıplak adlı çocuk Oyununu sahnelerken yakalanan Van Devlet Tiyatrosu, dün akşam Elazığ’da Entrikalı Dolap Komedyası adlı oyunla ilk kez perde açtı.Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Esat Tanrıverdi, oyun öncesi yaptığı konuşmada, 403 çocuğun izlediği oyuna başladıktan 10 dakika sonra deprem olduğunu söyledi. Tanrıvedi, aBiz depreme oynadığı Kral Çıplak adlı çocuk oyunundayken sahnede yakalandık. Oyun başladıktan yaklaşık 10 dakika sonra deprem oldu. O anda büyük bir panik yaşandı. O panikten sonra neyseki çocuklarımızın ve ekipteki kimsenin başına bir şey gelmeden binayı tahliye edip dışarı çıkabildik. O gün salonda oyunu izleyen 403 çocuğumuz vardı ve bir tanesinin bile burnu kanamadan dışarıya çıkartıldılar. Tabi çok zor bir andı, bizler de çok korktuk ama kendi canımızdan çok çocuklarımızın canını kurtarmak için çaba sarf ettik. Biz de oyun sırasında depreme yakalanmış olmamıza çok üzüldük. Gerek ekip, gerek teknik personel, gerek idarecilerimiz ve gerekse öğretmen arkadaşlarımız, çocukların tahliyesinde önemli gayret gösterdiler. Hakikaten gözlerimizi yaşartan bir durumdu. Deprem anı zaten çok şiddetliydi

HER TÜRLÜ ŞARTLARDA SANATA DEVAM

Van Devlet Tiyatro Binası’nın Van’da 9 Kasım günü ikinci kez yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremde hasar gördüğünü, çalışmalarına kısa bir süre ara verdiklerini anlatan Tanrıverdi, Deprem sonrasında biz tiyatroyu açtık, aslında tiyatro çalışmaya devam etti. Hatta Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Keloğlan Keleşoğlan’ adlı çocuk oyunu Van’da sahnelendi. Çadır kentlerden ve köylerden gelen çocuk izleyicilerimize Bayram süresince oyun izlettirdik. Ancak ikinci yaşanılan 5.6’lık depremde binamız biraz hasar gördü. Dolayısıyla bu hasar nedeniyle kısa bir süre kapatmak zorunda kaldık. Kendi binamızda çalışmayı isterdik ama işler bizim için hala bitmedi. Sadece bina değil, biz Van’da yine çalışmaya devam edeceğiz. Bu da nasıl olacak Gerekirse çadırlarda, gerekirse dışarıda. Kış şartları çok zor ama biz de kendi şartlarımızı zorlayacağız dedi.

CEM EMİR VE SEBAHATTİN YILMAZ İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Entrikalı Dolap Komedyası ile turneye çıktıklarını belirten Tanrıverdi, Elazığ’dan sonra Malatya, Siirt, Bitlis, Muş ve Hakkari’ye de giderek bu Oyunu sahneleyeceklerini ifade etti. Van’da oynayamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Tanrıverdi, deprem sırasında büyük acılar yaşadıklarına dikkat çekerek, Bizim kaybımız olmadı ama her alandan birçok insanı kaybettik. Kaybettiğimiz insanlarımızın hepsine Allah’tan rahmet diliyorum, sevdiklerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum buradan. Doğan Haber Ajansı’nda çalışan çok saygıdeğer, çok sevgili Cem Emir ve Sabahattin Yılmaz adlı meslektaşınızı da kaybettik. Onlara da Allah’tan rahmet, yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı diliyorum. Onlar için de çok üzüldük. Çünkü her an görev başındaydılar biliyoruz. Halen de orada geri kalan arkadaşlar öyle şeklinde konuştu.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.