Van Devlet Tiyatrosu Sahnede!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van Devlet Tiyatrosu (VDT), Bitlis’in Tatvan ilçesinde “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı oyununu sahneledi.

Yunus Emre Gümüş’ün yazdığı ve Cem Zeynel Kılıç’ın yönettiği, “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı Oyun, 8 kişilik bir ekip tarafından sergilendi. Oyun, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar ve çok sayıda izleyici tarafından beğeniyle izlendi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda oynanan oyun hakkında gazetecilere bilgi veren Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Esat Tanrıverdi, Yunus Emre Gümüş’ün yazdığı ve Cem Zeynel Kılıç’ın yönettiği oyunun ilçede beğeniyle izlenmesinden memnun olduklarını belirterek, “İyilik ve kötülük denen kavramlar her insanda vuku bulan karşıtlıklardır. Bu karşıtlıklar, oyunumuzdaki karakterlerin bir elbise dolabı etrafında, kendi dolaplarını çevirmelerine yol açar. Bu güzel oyunu, Tatvan’da sergilemenin mutluluğu içindeyiz.”

-“Depremden sonra uzun süre sahne alamadık”-

Depremden dolayı Van’da uzun süre sahne alma imkanlarının olmadığını aktaran Tanrıverdi, “İlk deprem sonrası çadır kentlerde çocuklara yönelik etkinliklerimiz oldu ama ikinci deprem sonrası imkanımız olmadı. Dediğim gibi yer ve hava şartları uygun olmadığı gibi, insanlar kapalı alanlara girme konusunda da korku ve tedirginlik vardı. Bu nedenle belli bir aradan sonra çalışmalarımıza Ankara’da devam ettik” dedi.

Ankara’da sürdürdükleri çalışmalardan sonra Elazığ, Malatya, Siirt, Muş ve Bitlis’e geldiklerini ve Tatvan’dan sonra Hakkari’ye geçeceklerini anlatan Tanrıverdi, çalışmalarını bundan sonra da sürdüreceklerini ifade etti.

Tanrıverdi, şunları kaydetti:

“Yarım kalan ‘Mem ile Zin’ adlı bir oyunumuz daha var. Bu Oyun tamamıyla Türkçe olarak seslendirilecek. Yaklaşık 30 kişilik bir ekip kadrosuyla sahne alması gereken bir oyun olduğu için uygun zemin çok önemli. Bu nedenle bu oyunumuzun provalarını Ankara’ya almayı planlıyoruz. Bir oyunun hazırlanması yaklaşık 40-45 gün sürüyor. Burada bizi yalnız bırakmayan izleyicilerimize ve desteklerini esirgemeyen Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok’a teşekkür ederiz.”

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.