Ve Hep Birlikte Soldan Çıktılar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis-Haber / Özgür Çiçek / Görünen o ki, para piyasalarının cerrahları ekonomistler, piyasanın kalbindeki teklemeyi ortadan kaldıracak çareyi bir türlü bulamıyorlar. Anjio, kapalı ya da açık kalp ameliyatı, damar nakli, stent, ilaç, doğal tedavi filan derken krizler giderek sıklaşıyor. Göndere çekilenler devletlerin ulusal bayrakları değil artık, iflas bayrakları da gökyüzünde nazlı nazlı dalgalanıyor. Dünya işgallere alıştı. İşten atılanlar heryerde. Danışmanlar “ucuz iş gücü Çin’de de olsa gidiniz” diye öğüt veriyor şirket patronlarına. Patronlar bir süredir, sistemi en iyi onun tahlil ettiğini düşünerek, Marks’ı okuyorlar.

Sistem krizi olağan hale gelmişken, kar maksimizasyonunun duayenlerinden biri, belki de birincisi Bill Gates, Marksist olsaydı, dahası Marks Bill Gates olsaydı ne olurdu? 7 Ocak’ta Cevahir DT sahnesinde izlediğimiz “Ve Hep Birlikte Soldan Çıkarlar” bu fantazinin üzerine gidiyor. Ansızın, yaklaşık beş buçuk aydır ortalıkta olmadığı anlaşılan Bay Gates, dünyada birkaç saat süren bir krizi ve tartışmayı tetikliyor. Tartışmaya kimler dahil olmuyor ki? Global ölçekte yayın yapan CNN, NBC gibi haber televizyonları, Microsoft sözcüsü, bir barmen, Kayıp İnsanları Araştırma Enstitüsü, Sub-commandante Marcos, bağımsız bir milletvekili, Amerikan Komünist Partisi Genel Başkanı, uzman bir psikolog, Manisa Belediye Başkanı, Kulaksızın Mustafa… Tartışmanın yürütücüsü ise Türkiye’den yayın yapan bir “reality show” programı.

Oyunun yazarı Kerem Kurdoğlu. Garajistanbul için Kafka’nın Dava’sından yola çıkarak sahnelediği İstanbul’da Bir Dava’nın ardından bu kez de Devlet Tiyatroları için bir oyun yazmış. Oyunun yazarı olmasının yanı sıra, profesyonel olarak çalıştığı bilgisayar animasyonları, görsel efekt ve dijital post prodüksiyon alanlarıyla bağlantılı olarak, oyunda kullanılan videoların yapımı ve yönetimi sorumluluğunu almış.

Oyunun yönetmeni Celal Kadri Kınoğlu, Ve Hep Birlikte Soldan Çıkarlar’ı oyundan ziyade tiyatro için yazılmış sahte bir belgesel olarak tanımlıyor.

Oyunda reality show sunucusu İsmail İncekara, yorumcu Gülenay Kalkan, teknik destek Elif Çelikcan’a canlı yayına bağlanan yaklaşık 20 oyuncu eşlik ediyor.
 
Ve Hep Birlikte Soldan Çıkarlar şu tarihlerde izlenebilir:
 
17 Ocak, saat: 20:00, DT Kartal Bülent Ecevit Sahnesi
18 Ocak, saat: 20:00, DT Kartal Bülent Ecevit Sahnesi
 
11 Ocak, saat: 20:00, DT Üsküdar Stüdyo Sahnesi
13 Ocak, saat: 20:00, DT Üsküdar Stüdyo Sahnesi
14 Ocak, saat: 20:00, DT Üsküdar Stüdyo Sahnesi
15 Ocak, saat: 15:00, DT Üsküdar Stüdyo Sahnesi
 
20 Ocak, saat: 20:00, DT Zeytinburnu Kültür Merkezi Sahnesi
21 Ocak, saat: 15:00-20:00, DT Zeytinburnu Kültür Merkezi Sahnesi
22 Ocak, saat: 20:00, DT Zeytinburnu Kültür Merkezi Sahnesi

Özgür Çiçek / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.