“Yabancılar, Bebekler”, Linda McLean ile Söyleşi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Linda McLean 25-28 Ocak tarihleri arasında Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi kapsamında İstanbul’a geliyor. McLean’in Seçil Honeywill tarafından Türkçe’ye çevrilen “Yabancılar, bebekler” adlı oyunu 25 Ocak Çarşamba akşamı saat 20:30’da Muammer Karaca Tiyatrosu’nda okuma tiyatrosu olarak seyirciyle buluşacak. Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun Genel Sanat Yönetmeni, oyun yazarı ve yönetmen Yeşim Özsoy Gülan’ın yöneteceği okumadaEsra Bezen Bilgin, M. Ergün Işıldar, Deniz Özmen, Batur Belirdi, Mark Levitas ve Tansu Biçergibi usta oyuncular sahneye çıkacak. Okumanın ardından yazar Linda McLean ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Glasgow’da doğan Linda McLean kariyerine öğretmenlikle başladı. Oyun yazarlığına başlamadan önce Avrupa, Amerika ve Afrika’nın çeşitli ülkelerindeki okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Playwright’s Studio Scotland’ın direktörü olan Linda McLean düzenli olarak liseler ve üniversitelerde eğitim vererek genç oyun yazarlarının kendi yollarını bulmalarına yardımcı oluyor. Traverse Theatre için gerçekleştirdiği oyunlar arasında “This is water” (2010), “Any Given Day” (2010), “Strangers, babies” (Susan Smith Blackburn ödülü finalisti), “Shimmer” (Herald Angel), “One good beating” (2008 Best One Act Play ödülü) yer alıyor. McLean aynı zamanda İskoçya Devlet Tiyatrosu, Magnetic North ve Traverse Theatre’ın yönetim kurulunda yer almaktadır.

“Yabancılar, bebekler” (“Strangers, babies”) oyunu ana karakter olan May’in kişisel hayatı ve ailevi ilişkileri etrafında ilerliyor. May’in beş erkek ile yaşadığı dialoglarla yavaş yavaş yapbozun parçaları birleşiyor… May’in kişiliği derinleşirken gitgide daha hassaslaşan eksikler muhtemelen travmatik ama açıklanmayan bir olayın izlerini su yüzüne çıkarıyor. Geçmişimizden kaçabilir miyiz? Çocukluğumuzdan?

“Yabancılar, bebekler” Oyun Okuması ve Linda McLean ile Söyleşi

Türkçe’ye çeviren: Seçil Honeywill

Yöneten: Yeşim Özsoy Gülan

Oyuncular: Esra Bezen Bilgin, M. Ergün Işıldar, Deniz Özmen, Batur Belirdi, Tansu Biçer, Mark Levitas

25 Ocak Çarşamba 2012

20:30

Muammer Karaca Tiyatrosu

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.