Ziya Azazi Türkiye’ye Geliyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sufi Dönüşleri modern dans ile birleştirerek yaptığı ‘Derwish in Progress’ adlı solosuyla Avusturya’da en iyi erkek dansçı ödülünü alan Ziya Azazi yeniden Antalya’ya geliyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin prömiyerini gerçekleştirdiği ve kapalı gişe oynayan ‘Mevlana’nın Çağrısı’ balesinde dans eden Azazi solo dansıyla nefes kesiyor. Mevlana’nın hayatından ve felsefesinden esinlenerek oluşturulan bale eserinde 40 dansçı sahne alıyor. Haber365’in yaptığı habere göre eser 7 ve 10 Ocak tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde yeniden izleyici ile buluşacak.

Mevlana Celaleddin Rumi’nin hayatından ve felsefesinden esinlenerek oluşturulan bale eseri, Can Atilla’nın bestelediği etkileyici müzikleri ve güçlü koreografisiyle izleyiciyi sürükleyici bir atmosferin içerisine çekmeyi başarıyor. Koreografisi uluslararası alanda büyük başarılar kazanan ünlü koreograf Mehmet Balkan tarafından hazırlanan eseri Lale Balkan sahneye koyuyor. Mevlana’nın yaşamından kesitleri, felsefesini ve evrenselleşmesini yansıtacak biçimde Oluşum, Çağrı, Dönüşüm başlıklarıyla üç ana fikir üzerinde oluşturulan eserin librettosu ise Şefik Kahramankaptan’a ait.

Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.