4+4+4=12 Tartışmaları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/Kamuoyunda bir süreden beri tartışılan 4+4+4=12 kesintili eğitim meselesi Çocuk-Gençlik Tiyatrosu/Drama bölümünü yakından ilgilendiriyor. Kamuoyunda bu konu ile ilgili yer almış bazı haberleri derledik, aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz.

222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ilişkin Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) hazırladığı bildirge ile bildirgenin dayandığı gerekçeli arka planın bilgisini dikkatinize sunmuştuk. (http://erg.sabanciuniv.edu)

Eğitim-Sen raporunu okumak için tıklayınız. (http://e-kutuphane.egitimsen.org.tr/pdf/4643.pdf)

Prof. Dr Rıfat Okçabol’un yazısı için tıklayınız. (http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/okcabol-kesintili-egitimde-emekci-cocuklari-omur-boyu-emekci-kalacak-haberi-52004)

Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Prof Dr. Ali Baykal’ın Kesintisiz İktidar Uğruna Kesintili Eğitim adlı yazısı için tıklayınız.(http://egitimtercihi.com/haber.php?hid=1665&haber=Kesintisiz%20%C4%B0ktidar%20U%C4%9Fruna%20Kesintili%20E%C4%9Fitim!)

Tüsiad Açıklaması için tıklayınız: (http://www.tusiad.org/bilgi-merkezi/basin-odasi/basin-bultenleri/tusiad-basin-bulteni–28-02-2012)

Paylaş.

Yanıtla