Bursa’da Anadolu Ateşi Sanat Akademisi Kuruluyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anadolu Ateşi resmi web sitesinde yayınlanan habere göre Anadolu Ateşi ile Nilüfer Belediyesi arasında imzalanan protokolle “Nilüfer Belediyesi Anadolu Ateşi Sanat Akademisi”nin ilk adımı da atılmış oldu. Nilüfer Belediyesi’nin Nilpark binasında düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu işbirliği sayesinde “Anadolu Ateşi” deneyiminin Bursa’ya taşınacağını vurguladı.

Anadolu’nun kültürel zenginliğini derleyip toplayıp genç kuşaklara aktaran Anadolu Ateşi’nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’ı bu değerli çabası nedeniyle kutlayan Başkan Bozbey, “Anadolu’da dans barıştır kardeşliktir. Anadolu’da dans el ele, omuz omuza yapılan bir dayanışma şölenidir. Anadolu’da dans bu coğrafyanın dilidir. Bizi biz yapan her ne varsa; savaşları, barışları, zaferleri, yenilgileri, aşkları, ölümleri, kederleri, coşkuları kısaca yüzyıllar boyunca bu topraklarda süregelen hayatı ve insana dair ne varsa onu anlatır. Mustafa Erdoğan işte bu birikimi, Anadolu’nun dilini tüm dünyaya taşıyarak, tüm dünyaya bizim kültürel birikimimizi tanıtmıştır. Ne mutlu bize ki; şimdi güçlerimizi birleştirerek, Anadolu Ateşi’nin deneyimlerinden yararlanarak aynı çabayı Bursa’ya taşıyoruz ve Nilüfer Belediyesi Anadolu Ateşi Sanat Akademisi’ni kuruyoruz” dedi.

Başvuruları 17 Şubat’a kadar Konak Kültürevi’nde yapılacak ve 16-30 yaş aralığındaki yurttaşların katılabileceği bu akademide Anadolu Ateşi’nin hocaları tarafından dans eğitimleri verileceğini kaydeden Başkan Bozbey, özellikle gelir düzeyi düşük olan, sosyo-ekonomik durumu nedeniyle okuyamayan, işsiz ve dans etme yeteneği olan gençlere istihdam yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Nilüfer Belediyesi tarafından tahsis edilecek olan çalışma salonlarında, topluluğun dansçı ve eğitmenlerinden oluşan uzman bir kadro tarafından, Anadolu Ateşi dans gösterisinin genel repertuarı, bale ve modern dans eğitimleri verileceğini sözlerine ekleyen Bozbey, “Bu çalışmanın sonunda, inanıyorum ki Bursa’nın ateşini yakacağız. Bu şehirde dans alanında yetenekli gençleri ortaya çıkarıp onlara yeni fırsat kapıları açacağız ve umuyorum ki Bursa’nın ateşi ile Anadolu Ateşi de daha çok güçlenecek” dedi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.