Çocuk Evlerinin Minikleri Tiyatro Sahneledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde kalan miniklerin “Ah Şu Gençler “ konulu tiyatro oyunu beğeniyle izlendi.

Mersin Kültür Merkezi’ndeki tiyatronun açılışında konuşan Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Çocuk yuvasının yetiştirme yurdunda ve çocuk evlerinde kalan tüm çocuklar ile yetişkinleri bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çocukların sundukları tiyatro ile öz güvenleri gelişirken sosyalleşmelerine de katkı sağlandığını ifade eden Okatan, “Valilik olarak çocuklarımızın toplumsal gelişimlerine katkı sağlayacak bu tür etkinliğe destek vermekteyiz. Çocuklarımızın geleceği için devletimizin şefkat eli her zaman açıktır” şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut ise

Bakanlıklarının 2000’li yıllardan sonra çocuk yuvaları yerine sevgi ve çocuk evleri projelerini hayata geçirdiğini kaydetti. Bu çalışmalara son yıllarda hız verdiklerini anlatan Bulut Mersin’de de çocuk evlerinin sayısının artırılması için çaba gösterdiklerini söyledi. Salonun dolu olmasının çalışma azim ve heyecanlarını dada da artırdığını vurgulayan Bulut, “Başta çocuklarımız olmak üzere tüm katılımcılarımıza teşekkür ederim. Bundan böyle bu tür etkinlikler diğer kuruluşlarımızda da yapılacaktır.” dedi.

Daha sonra çocuk evlerinde kalan 20 minik “Ah Şu Gençler” konulu tiyatro oyununu sahneledi. Programın sonunda ise çocuklara çiçek verildi.

Haber50

Paylaş.

Yanıtla