‘Cumartesi Anneleri’ Sahne’ye Taşındı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cumartesi Anneleri’nin 358 haftadır süren adalet arayışı, şimdi de tiyatro sahnesine taşındı. Sivas Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye koyulan, Hasan Öztürk’ün yazdığı “Ortak Ağıt”ı Bengisu Gürbüzer Doğru yönetiyor.

Cumartesi Anneleri’nin direnişini ve acısını mitolojik dille anlatan oyun, çocuklarının ölüsünü bile ailelerine vermeyen bir kralın acımasızlıklarına karşı annelerin mücadelesini ele alıyor.

Özge Günay, Kerem Yücel, Burçhan Göze, Veysel Zurnazanlı, Volkan Gündüz, Can Atak, Serhat Candan, Nagehan Yazıcı, İlhan Gözde Giray ve Ufuk Bostancı’nın rol aldığı oyun için yönetmen Doğru, “Bir annenin çocuğuna duyduğu sevginin tanımlaması yok. O bağı anlamak imkânsız. O bağ zorla koparılmaya çalışılır, evlatlar öldürülürse, bir de mezarsız bırakılırlarsa, annelerin yüreğinden kopup gelen o çığlığın karşısında durmak güçleşir. Evlatlarını bağırlarına gömmüş tüm annelerin sessiz ama güçlü çığlığıdır bu oyun” diyor. (Oyun şubat ayı boyunca Sivas Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde izlenebilecek.)

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.