Devlet Tiyatrolarına Ödül Yağmuru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Ödülleri verildi. Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde düzenlenen törende, Devlet Tiyatroları “Yılın En Başarılı Erkek ve Kadın Oyuncu”, “Yardımcı Rolde En Başarılı Kadın Oyuncu”, “Müzikal Komedi Dalında Yılın En Başarılı Kadın”, “Müzikal Komedi Dalında Yardımcı Rolde En Başarılı Erkek ve Kadın Oyuncu” ödüllerinin sahibi oldu.

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü’nü Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Moskova Petuşki Yolun Sonu” ve “Yastık Adam” oyunlarındaki yorumları ile Murat Çidamlı; Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü’nü Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Soğuk Bir Berlin Gecesi” adlı oyundaki performansı ile Fulya Koçak; Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü’nü Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Şair Baba ve Damdakiler” adlı oyundaki çalışmasıyla Serpil Gül aldı.

“Onur Ödülü”ne ise tiyatro yaşamındaki oyunculuk başarısı ve zorlukları yenmekte gösterdiği onurlu duruşu, tutarlı ve örnek kişiliğiyle, Devlet Tiyatroları Emekli Sanatçısı Meral Niron layık görüldü.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.