Diyarbakır DT’den Pop-Rock “Oz Büyücüsü”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), yeni çocuk oyunu ”Oz Büyücüsü” ile küçük seyircilerini büyüleyecek.

Önceki hafta, Fügen Sipahi’nin uyarlayıp, çevirdiği, rejisörlüğü M. Orkun Gülşen’e ait ”Kurnaz Avukat” oyunuyla küçük seyircilerine karne sürprizi yapan DDT, bu hafta da provalarını sürdürdüğü ”Oz Büyücüsü ” ile bir kez daha miniklerin kalbini fethedecek. DDT yetkilileri, 5 Şubat Pazar günü gösterimi başlayacak oyuna anne ve babaları da davet ediyor.

-5 bin çocuk tiyatroda-

DDT Müdürü Orkun Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da ilk çocuk müzikalini evrensel bir hikaye olan ”Oz Büyücüsü” ile gerçekleştirdiklerini belirterek, ”Diyarbakır Devlet Tiyatrosu olarak Brodway müzikalini aratmayacak bir oyun hazırladık. Müzikalimizi seyircimizle buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz” dedi.

Diyarbakır’da bir müzikal ve opera seyircisini de yetiştirmek istediklerini, bu müzikalin biraz da buna önayak olacağını anlatan Gülşen, DDT olarak çeşitli yeniliklere imza attıklarını anlattı.

-Diyarbakırlı müzisyen ve dansçılar da yer alacak-

Gülşen, oyunda kadrolu oyuncuların yanında Diyarbakırlı müzisyen ve dansçıların da yer alacağını belirterek, şöyle konuştu:

”Kadrolu oyuncuların yanı sıra dans yeteneği olan 12 Diyarbakırlı genç oyunda rol alacak. Müzikalimizde ayrıca çoğu müzik öğretmenlerinden oluşan 11 kişilik orkestra üyeleri de Diyarbakırlı. Tüm şarkılar canlı söylenecek. Bizde müdürlük olarak yaklaşık 42 kişilik kadroyla oyunda görev yapıyoruz. Böylesine büyük bir prodüksiyonu seyircilerimizle paylaşacak olmanın mutluluğu içindeyiz.

Ekim ayından bu yana yaklaşık 5 bin çocuğumuzu tiyatromuzda ağırladık. Bu oyunumuzun da prömiyerine 4 gün kalmasına rağmen biletleri şimdiden tükendi.”

Özlem Saraç’ın Frank Baum’dan uyarlayarak yazdığı oyunun müzikleri Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlü, şarkı sözleri ise müzikalin yönetmeni Metin Arslan’a ait. Kostüm tasarımı Esra Selah, dekor tasarımı Seyhan Kırca, ışığı İzzettin Biçer’e ait müzikalde, Gonca Çoşkun, Özden Gököz, Mümtaz Mengi, Fatih Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Birce Birsel Çağlar, Kerem Corogil, Uğur Çınar ve Ozan Hafızoğlu başrollerini paylaşıyor.

Pop-Rock türündeki iki perdelik müzikalde, evinden uzaklaşan bir kız çocuğunun hayallerine kavuşması için Oz Büyücüsü’ne ulaşması anlatılıyor.

Oyunun prömiyeri, 5 Şubat Pazar günü Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde yapılacak.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yanıtla