Doğu’da Oyunlar Seyirci ile Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya Devlet Tiyatrosu ”Eşeğin Gölgesi” adlı oyunu Elazığ ve Malatya’da, Trabzon Devlet Tiyatrosu ise ”Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular” adlı oyunu Erzurum ve Elazığ’da sahneleyecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Haldun Taner’in yazdığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği ”Eşeğin Gölgesi” adlı oyun, bugün saat 20.00’de Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği koro binasında oynanacak.

Oktay Gözpınar, Bahar Işık, Sertel Uğur, Meltem Gülenç, Gökhan Tüzün, Murat Bölük, Zeynep Hasdal Çolakoğlu, Özlem Şendinç, Gökçehan Yazıcı, Ebru Şehit, Erol Karayılan, Gizem Kutluyıl, Okan Kağnıcı, Erhan Özdemir, Samet Kara ve Burhan Kurt’un rol aldığı oyunun dekor tasarımı Hakan Dündar, giysi tasarımı Funda Karasaç, ışık tasarımı Halit Akgül, müziği ise İhsan Kılavuz’a ait.

”Abdaliya” adlı hayali bir ülkenin, ”Şabaniye” kasabasında geçen oyunda, şehirdeki panayıra çalışmak için gitmek isteyen berber Şaban, ”Merzifon 1235 model” bir eşek kiralar. Yolculuk sırasında aşırı sıcaktan bunalan Şaban, biraz dinlenmek için durur ve eşeğin gölgesine oturur.

Oyunda, eşek sahibi Mestan’ın ”Ben sana eşeği kiraladım, gölgesini değil” diyerek, gölge kirası istemesiyle çıkan tartışmanın mahkemeye intikal etmesi sonucu davanın ”siyasi partilerin, cemaatlerin, derneklerin ve çeşitli güçlerin katıldığı, ülkenin eşekçiler ve gölgeciler olarak ikiye bölündüğü bir politik davaya dönüşmesi” konu ediliyor.

Antalya Devlet Tiyatrosu, ”Eşeğin Gölgesi” adlı oyunu Malatya’da da sahneleyecek. Malatya Sabancı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek 2 perdelik oyun, yarın saat 20.00’de ve 11 Şubat Cumartesi günü saat 14.00 ve 20.00’de tiyatroseverlerle buluşacak.

”Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular”

Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Plinio Marcos’un yazdığı, Orhan Güner’in çevirdiği, Barış Erdenk’in yönettiği ”Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular” adlı oyun da Erzurum’da bugün, yarın ve 11 Şubat’ta 14.00 ile 19.30 saatlerinde, Elazığ’da Devlet Klasik Türk Müziği koro binasında ise 14 ve 15 Şubat tarihlerinde saat 20.00’de sahnelenecek.

Fatih Topçuoğlu ile Erşan Utku Ölmez’in rol aldığı tek perdelik oyunun dekor tasarımı Seyhan Kırca’ya, giysi tasarımı Hakan Dündar’a, ışık tasarımı ise Nihat Bahar’a ait. ”Harabe bir yapının sefil bir odasında” geçen oyunda, pazar yerinde çalışan ve parasızlık yüzünden aynı odayı paylaşmak zorunda kalan Paco ve Tonho’nun hikayesi anlatılıyor.

Bu arada, Erzurum Devlet Tiyatrosu da William Shakespeare’in yazdığı, Kutay Sungar’ın yönetmenliğini yaptığı ”Fırtına” adlı çocuk oyununu, 15 Şubat’ta saat 14.00’te sahneye koyacak.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.