Down Sendromlu Tiyatroculardan İki Şahane Komedi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2005 yılında Tiyatro Eleştirmeni, Psikolog Yaşam Kaya ve Tiyatro Oyuncusu Öykü Başar tarafından hayata geçirilen ‘Zihinsel Engelli Çocuklara Profesyonel Tiyatro Eğitimi’ meyvelerini vermeye başladı. Calltek Şirketi’ nin ve İstanbul Devlet Tiyatroları’ nın sosyal sorumluluk projesinin içinde yer almasıyla Down sendromlu çocuklar ilk kez İstanbul genelinde seyircileriyle buluşmak için gün sayıyorlar.

‘Şahane Bir Komedi’ ile ‘Komik Bir Cinayet’ adlı iki muhteşem komedi oyununu sergileyecek olan down sendromlu tiyatrocular, insanları güldürerek, kendilerine yönelik bakış açılarını kıracaklar. Kültür Bakanlığı’na bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ nün projeyi desteklemesi, İstanbul’daki sahnelerini down sendromlu profesyonel oyunculara açması oyunları daha geniş kitlelere ulaştıracak.

Down sendromlu çocukları toplumun birer parçası haline getirmek için yedi yıldır büyük uğraş veren eğitimciler, aileler, çalışmanın meyvelerini toplamak üzereler. Engelli  çocuklara sahip ailelere bir umut ışığı olmak için Tiyatro ZET’ in (Zihinsel Engelliler Tiyatro Topluluğu) çalışmaları durmaksızın sürdürecektir.

OYUNLAR        : “Şahane Bir Komedi – Komik Bir Cinayet”

YER    ve TARİH    : 22 Şubat Çarşamba 20-30 – Su Gösteri Sanatları
Sahnesi.
6 Mart – 17 Nisan – 8-9 Mayıs 20-00 İstanbul Devlet Tiyatroları – Cennet
Kültür Merkezi Sahnesi

www.zihinselengellilertiyatrosu.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.