Düşevi Oyuncuları Sosyal Sorumluluk İçin Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsun’da Cumhuriyet sonrası en uzun süre ayakta durmayı başaran tiyatro Düşevi Oyuncuları, bugüne kadar 5’i özgün olmak üzere 22 oyunu yaklaşık 150 bin tiyatro severlerle buluşturdu. Düşevi Oyuncuları, gerçekleştirdiği turneler ve almış olduğu ödüllerle Samsun sınırlarını aşarak bir çok ilde tanındı ve Samsun’un sanat markası oldu. Sahip olduğu profesyonel kadrosu ile oyun metninden, kostüm, dekor, aksesuar, müzik tasarımına kadar özgün bir anlayışla tiyatroya bakış açısını değiştirmeyi başardı.

DÜŞEVİ OYUNCULARI KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ İÇİN ÜCRETSİZ OYNAYACAK

Düşevi Oyuncuları ‘Samsun Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ne ve ‘meme kanseri’ne dikkat çekmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü
organizasyonu ile 3 oyunla sahneye çıkıyor.

Düşevi oyuncuları, 15 yıllık performanslarını, deneyimlerini, özgünlüklerini, sanatlarını şimdi de bir sosyal sorumluluk projesi ile kadınlar için sergilemeye hazırlanıyor!

1997-1998 sezonunda perdelerini açan Düşevi Oyuncuları, bugüne kadar kadınlara verdiği desteği 15. yılında sosyal sorumluluk projesine çeviriyor, Samsun Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesine ve meme kanserine dikkat çekmek amacıyla Anadolu Kadınları, 3. Sayfadan Kadın Hikayeleri ve Süreyya adlı oyunları ile sahne alıyor.

Kadın sağlığına dikkat çekmek amacıyla sahnelenecek oyunlar 26, 27, 28 Şubat saat 20:00’de Samsun Gazi Sahnesi’nde ücretsiz olarak izlenebilecek.

Bu üç oyunla daha önce bir çok kez kadınların dertlerini, varoluş çabalarını, düşüncelerini, yaşadıklarını sahnedeki performanslarına taşıyan tiyatro bu kez Anadolu’da kadın olmak duygusu üzerine kurulmuş Anadolu Kadınları, gazetelerin
üçüncü sayfa haberlerinden tiyatroya uyarlanan kadına yönelik şiddete dikkat çeken 3. Sayfadan Kadın Hikayeleri ve meme kanseri olduğunu öğrenen bir aktiristin hikayesi Süreyya adlı oyunlarını, özgün performansları ile seyircisiyle buluşturacak.

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.