“Em Livir in Em Kurd in”

Pinterest LinkedIn Tumblr +
[İzmir MKM-DER’de oynayan “Ez Livir im” adlı oyun hakkında Yüksekova Haber internet sitesindeki haberi yayınlıyoruz]
Mezopotamya Kültür Merkezi Derneği (MKM-DER) tiyatro ekibi, son birkaç yıldır “KCK operasyonları” ile rutin hale gelen gözaltı ve tutuklamalarını konu edindiği “Em livir in” oyununu sahneledi.

“KCK” adı altında yapılan ve Kürtleri, kurumlarını, demokratik çevrelerin neredeyse tümünü kapsayan, gözaltı, tutuklama operasyonları tiyatro konusu oldu. Mezopotamya Kültür Merkezi Derneği (MKM-DER), devletin değişmeyen Kürt ve demokrasi algısını ele aldığı trajikomik tiyatro oyunu, MKM-DER tiyatro salonunda sahnelendi.

Konusu “KCK operasyonları” olan oyunda, polisin baskın yaptığı bir kültür merkezinde, Kürtçe müzik yapan bir grubu, aşağılaması, hor görmesi ve yaptıklarının geri kalmışlık olarak küçük görmesi ancak buna karşın anadillerinde kültür faaliyetleri yapanların kimliklerine sahip çıkmaları anlatıldı. Ayrıca yaygın basının Roboskî başta olmak üzere birçok önemli konuyu görmeyip magazinsel konuları işlemesi komik bir dille anlatılırken, muhalif Kürt basınına yapılan baskılara dikkat çekildi. Yoğun ilgi gören tiyatro oyununun ardından sahnede, “Em livir in em Kurd in” şarkısını okuyan oyuncular ayakta alkışlandı.

Tiyatro gösteriminin ardından Press filmi izlendi.

Yüksekova Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.