Emekli İBBŞT Sanatçısı Kahraman Acehan Vefat Etti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İBB Şehir Tiyatroları, Emekli Sanatçısı Kahraman Acehan’ı Yitirdi…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, emekli sanatçısı Kahraman Acehan’ı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Kahraman Acehan, 1945 yılında İstanbul’da doğdu. Kabataş Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Belediye Konservatuarı’nı bitirdi. 1965 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu’na giren Kahraman Acehan, aynı yıl “Efe Ali” adlı oyunla sahneye çıktı.

İBB Şehir Tiyatroları’ndan emekli olduğu 2011 yılına dek birçok tiyatro oyununda görev alan Kahraman Acehan uzun yıllar seslendirme sanatçılığı ve yönetmenliği de yaptı.

Emekli sanatçımız Kahraman Acehan’ın cenazesi, 20 Şubat Pazartesi günü saat 10.30’da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde yapılacak törenin ardından Çubuklu Merkez Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Çubuklu Mezarlığı’na defnedilecek.

Oynadığı Oyunlardan Bazıları:

Bahar Noktası, Bir Kavuk Devrildi, Bir Adam Yaratmak, Cesaret Ana ve Çocukları,  Cyrano de Bergerac, Düğün ya da Davul, Deli İbrahim, Efe Ali, Genç Osman, Hürrem Sultan, İki Efendinin Uşağı, Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru, Keşanlı Ali Destanı, Kibarlık Budalası, Koca Sinan, Kral Lear, Kubilay, Macbeth, Marat-Sade, Modigliani, Müfettiş, Othello, Romeo ile Juliet, Utanç Dünyası, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz.

Paylaş.

Yanıtla