“Ermeni” Benzerliği Heykel Kaldırttı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi kampüsünde bulunan aslan ve kartal figürlü heykel, Ermenistan Cumhuriyeti armasına benzediği iddiasıyla kaldırıldı. Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi heykeltraş Atanas Karaçoban kararı şaşkınlıkla karşıladı.

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Atanas Karaçoban’ın, Dumlupınar Üniversitesi’ne yaptığı heykel, Ermenistan Cumhuriyeti armasına benzetildiği için Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla kaldırıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Ermenistan’ın devlet armasına benzediği ileri sürülen “Aslan ve Kartal” heykelinin yerinden sökülüp depoya kaldırıldığını söyledi.

Rektör Karaaslan, “Üniversitemizin giriş kapısındaki 2 heykel estetik olarak da şık değildi. Bu heykellerin Ermenistan’ın devlet armasına benzediği yönünde çok sayıda şikayet aldık. Üniversitemizin danışma kurulu, şikayetler üzerine söz konusu heykellerin kaldırılması yönünde bir karar verdi. Heykeller depoya kaldırıldı” dedi.

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Atanas Karaçoban ise duruma tepki gösterdi.

Kendisine danışılmadan böyle bir uygulama yapılmasından büyük üzüntü duyduğunu ve derinden yaralandığını belirten Karaçoban, “Keşke önce bana bir sorsalardı. Heykelimin, uzaktan yakından öyle bir armayla alakası yok. Ben Türk’üm ve Atatürk milliyetçisi bir insanım” diye konuştu.

Ermenistan Cumhuriyeti armasında yer alan simgelerden bazılarının Selçuklu simgeleri olduğunu belirten Karaçoban armada yer alan Ağrı dağına da vurgu yaparak, “Ben armadan esinlenmedim. Aslan ve kartal Türklerin simgesi ve isimleridir” şeklinde konuştu.

Yaşanan olaylar karşısında çok üzgün olduğunu belirten Karaçoban, “Heykeli yaparken beni alkışlayan yönetim bugün heykeli kaldırdı. Heykeli kaldıran yönetim kurulu üyelerinin soyadları arasında Erarslan, Karaarslan ve Arslan ismine sahip olanlar var. Olayı ironik buluyorum” açıklamalarında bulundu.

CNNTurk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.