Grup Yorum’a Biletix Vetosu Bilmecesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Biletix’in Grup Yorum aleyhine aldığı bilet satmama kararı sonrası kamuoyunda oluşan tepkiler neticesinde, bu kararın firma tarafından yeniden değerlendirilmesi sürecini Radikal’den aktarıyoruz]

Konser, tiyatro ve gösteri etkinliklerinin biletlerini internet üzerinden satan Biletix firması, Grup Yorum konseri biletini satmayacağını sözel olarak bildirdi. Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine gedri adım attı: Satışın önünde hukuki bir engel olup olmadığının netleşmesinin ardından, her ticari işletme gibi organizasyon ile ilgili son kararımızı alarak uygulamaya koyacağız.

Konser, tiyatro ve gösteri etkinliklerinin biletlerini internet üzerinden satan Biletix firması, Grup Yorum konserlerinin biletlerini satmama kararı aldı. Radikal’in görüştüğü Grup Yorum üyesi İnan Altın süreci şöyle anlattı: “Biz Bursa, Yalova ve İzmir’i kapsayan bir turne hazırlığı içerisindeydik. Turnenin biletlerinin satılması için Biletix’e başvuran Ali Şenol’a “Bu grubun biletlerini satamayız” şeklinde bir açıklama yapılmış, bu bilginin Emniyet’ten geldiği söylenmiş. Bir haftadır teyit etmek için uğraşıyoruz. Ne yapacağımız henüz belli değil ama daha önceki konserlerde biletimizi satan Biletix’in bu tutumu karşısında büyük bir şaşkınlık yaşıyoruz” dedi.

Ada Organizasyon’dan Ali Şenol: “Bir iki gün sonra beni Biletix müşteri temsilcisi Erkan Saral aradı ve Grup Yorum’un biletlerini Biletix olarak satmayacaklarını açıkladı. Gerekçesini sorduğumda ise bana ‘basında çıkan haberleri’ örnek gösterdi. Ntv’de Grup Yorum bileti satan öğrencilerin tutuklandığı haberinin geçtiğini söyleyerek ismi ‘bu tür olaylarla’ anılan bir grupla çalışmak istemediklerini belirtti. Kendilerinden bunun yazılı olarak teyit edilmesini istedik. Eğer yazılı bir gerekçe gösterirlerse hukuki yollara başvuracağız”.

Haberin sosyal medyada hızla yayılması üzerine kullanıcılar, ‘Biletix hesaplarını kapatıyoruz’ , ‘Biletix’ten bilet alma’ hashtag’leri ile duruma tepki gösterdi. Bundan bir süre önce Malatya’da Grup Yorum konserine bilet satan yedi üniversite öğrencisi hakkında ‘Terör propagandası’ iddiası ile dava açılmış, öğrenciler 1 ila 13 yıl arasında değişen hapis cezaları almıştı.

BİLETİX AÇIKLAMA YAPTI: SATIŞ TALEBİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Biletix’den yapılan açıklamada Grup Yorum’a ambargo konulduğuna dair yorumların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Düzenlenmesi planlanan Grup Yorum konseri biletlerinin tarafımızca satışının engellendiğini içeren haberler ve sosyal medyada bu yönde başlatılan boykot kampanyasını üzülerek takip etmekteyiz.  Grup Yorum konser biletlerinin satışına ambargo koyduğumuza yönelik açıklama ve yorumlar, hiç bir doğruluk payı içermemektedir. 9 Şubat 2012 tarihinde firmamıza gelen bu satış talebini değerlendirmeye alarak, konuyla ilgili çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Konunun hassasiyeti göz önünde bulundurularak, basına da yansımış olan yargı kararının içeriğinin anlaşılması ve şirketimizin faaliyetlerine olan etkisini netleştirmek amacıyla, başvurumuza parallel olarak firmamız avukatları çalışmalarına başlamışlardır. Satışın önünde hukuki bir engel olup olmadığının netleşmesinin ardından, her ticari işletme gibi organizasyon ile ilgili son kararımızı alarak uygulamaya koyacağız. Anlayış ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.”

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.