“Her Şeyi Çocuk Sevinciyle Karşılardı”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro sanatçısı Baykal Kent, kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Bursa Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Sanat hayatının 50. yılında yerleştiği Bursa Büyükşehir Belediyesi Fethiye Dörtçelik Huzurevi’nden yaklaşık 2 yıl önce ayrılan ve bir evde yaşadığı öğrenilen 69 yaşındaki Kent, 24 Ocak’ta rahatsızlanması sonucu Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Kalp krizi geçiren oyuncu daha önce bir gazeteye verdiği röportajda, “Huzurevine kendi isteğimle geldim. Buradan da kısmet olursa da güzel bir yere gömülüp temiz havada yatmak istiyorum. Artık buradan sonrası güzel bir selvi gölgesi. Buraya huzuru bulmaya geldim, huzurlu ölmek istiyorum” demişti. Kent, 25 yıl aynı sahneyi paylaştığı Ferhan Şensoy’la ilgili de “Ferhan ters bir adam. Ama ben de ona karşı büyük hatalar yaptım” şeklinde konuşmuştu.

Baykal Kent için ilk tören 8 Şubat saat 13.00’te Orta Oyuncular Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Kent’in cenazesi Şişli Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verildi. Kent’in arkadaşı Erhan Kabataş, çok sevdiği bir ağabeyini, dostunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Kabataş, “Normalde bir evde kalıyordu. Kendisini sık sık ziyaret ediyorduk. Bazen kendisini gezdiriyordum. 2-3 günde bir mutlaka görüşürdük” dedi.

Şensoy ile 25 yıl çalıştı

Sanat hayatına tiyatro oyunculuğu ile başlayan Baykal Kent, 1963 yılından itibaren filmlerde figüran olarak çalışmaya başladı. Daha çok komedi ağırlıklı filmlerin ‘tombul komiği’ olarak beyazperdede yer alan Kent, 25 yıl Orta Oyuncular kadrosunda sahneye çıktı. Oyuncu, özel kanalların açılmasıyla birlikte televizyon şovları ve komedi dizilerinde çalışmaya başladı. ‘Piyangocu Kız’, ‘Kahpe Bizans’, ‘Gurbetçi Şaban’, ‘Orta Direk Şaban’, ‘Hırçın Kız’, ‘Tarzan Rıfkı’ gibi sayısız filmde rol alan Kent, ‘Ayrılsak da Beraberiz’ dizisinde ‘Dijital Binali’ adlı bir mafya babasını canlandırmıştı.

Radikal’e konuşan eski rol arkadaşı Derya Baykal “Çok zorluklar çekti son zamanlarında. Birlikte pek çok oyunda oynadık. Hep çocuk gibiydi, hep çocuk gibi yaşadı ve her şeyi bir çocuk sevinciyle karşılardı. Çok acı bir ölüm ve bu ölümden çıkarılması gereken dersler var. . Hepimizin başı sağolsun” sözleriyle duygularını dile getirdi.

ARKADAŞLARI ANLATTI
Tv8’de yayımlanan ‘Böyle Bir Şey Var mı?’ programına bağlanan arkadaşları Baykal Kent’i anlattı:

Rasim Öztekin: Ben ona buluğ çağından çıkamayan adam derdim. Çocuk gibiydi, çocuk olarak da gitti. Allah rahmet eylesin.

Tuluğ Çizgen: Benim çok özel bir arkadaşımdı. Bu mesleğe başladığım gün, Baykal’ı tanıdım. Bu sektör çok acımasız. Yaşlandığın zaman bir kenara itiliyorsun. Yalnız ve zor şartlarda yaşamak bu mesleğe ait bir durum.

Birol Güven: Yaşlı oyuncularımız böyle güçlükler içinde ölmemeli. Sinema sendikasının ve devletin bir himayesi olmalı. Yapımcılar bir yere kadar bir şey yapabilir çünkü.

Hakan Yılmaz: Beş yıl birlikte çalıştık. En son üç ay önce konuştuk. Bana iyi olduğunu söylemişti.

Müjdat Gezen: Baykal benim asker arkadaşımdı. Askerliği İskenderun’da yaptık. Kantinde çalışıp börek satardı. Haftada bir iki kere arıyordum onu. Baykal’ın son zamanlarda paraya ihtiyacı olmadı. Parası olmadığında isterdi. Tek derdi oynayamamaktı.

Radikal

Paylaş.

Yanıtla