İstanbul Barosu Tiyatrosu’ndan “Çehov’dan Kısa Oyunlar”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“ÇEHOV’DAN KISA OYUNLAR”

(MÜREBBİYE, BİR EVLENME TEKLİFİ, OYUNCULUK SINAVI,
BAŞTAN ÇIKARMA, KUTLAMA, AKSIRIK, AYI)
(İki Perde, Komedi, 120 dakika)

Yazan              : Anton Çehov, Neil Simon
Yöneten          : Burhan Gün, Abdullah Gün
Reji Asistanı    : Ceylan Şahaplıoğlu
Oynayanlar

Gamze Şahin, Derya Kandil Şener, Abdullah Gün, Serdar Sevim, Özge Ural, Hakan Gün, Ezgi Tetik, Mehmet Şah Çelik, Ece Eyigün, Çağrı Kaplan, Simge Alatan, Hülya Eraslan, Mustafa Büyükbaş, Ceylan Şahaplıoğlu, Fatma Damar, Burhan Gün

İstanbul Barosu Tiyatrosu, 7 Mart 2010 tarihinde tamamı avukat ve stajyer avukatlardan oluşan 30 kişilik bir ekiple kuruldu. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu ve İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu’nun desteğiyle çalışmalarına başlayan tiyatroda, avukatlara temel tiyatro ve oyunculuk eğitimleri verildi.

İstanbul Barosu Kültür Merkezi’nde atölye çalışmalarını sürdüren avukatlar, amatör ruhundan ve nitelikli ürünler ortaya koyma çabasından vazgeçmeyerek oyunlarını seyirciyle buluşturmaya devam ediyor.

Anton Çehov’un “Mürebbiye, Bir Evlenme Teklifi, Oyunculuk Sınavı, Kutlama, Baştan Çıkarma, Aksırık ve Ayı” adlı iyi bilinen kısa oyunları, tiyatromuzun üyesi olan avukatların oyunculuk niteliklerinin; tiyatro deneyimlerini arttırabilmek için çalışıldı. Tiyatro ekibinin ortak çabasıyla bu güzel ve eğlenceli kısa oyunlar ortaya çıktı.

İstanbul Barosu Tiyatrosu; İstanbul Barosu üyesi avukatların tiyatro sanatıyla kendilerini donatmaya, değiştirmeye ve geliştirmeye çalışmalarının yeri olacaktır. Yeni sezonda yeni avukatların katılımıyla büyüyecek ve kendini yenileyecek olan tiyatro, tiyatro dünyamıza mesleki bir tiyatro kurarak bir model olmaya çalışacaktır.

TARİH

4 ŞUBAT 2012 CUMARTESİ
SAAT: 20.00

YER
AKSARAY SU GÖSTERİ SANATLARI SAHNESİ
Adres: İskenderpaşa Mah. Vezir Çeşmesi Sok. No: 3/A (Pertevniyal Lisesi Arka Sokağı) Fatih /İstanbul
Telefon: 0 212 621 81 87
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.