Lahana Sarma Kumbaracı 50’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kumbaracı 5o sahnesinde bu hafta yapılacak çocuk etkinlikleri aşağıdaki gibidir.

19 şubat pazar 13:00

‘LAHANA SARMA’ gölge-kukla oyunu tiyatrotem / www.tiyatrotem.com

Yazan: Ayşe Selen

Tasvir/Kukla Tasarım: Şehsuvar Aktaş

Müzik Danışmanı: Muammer Ketencoğlu

Asistan: Bilge Gültürk

Oynayanlar/Oynatanlar: Ayşe Selen, Şehsuvar Aktaş

Herşeyiyer Hanım’ın uşağı Tavtati’yle Boliştah Hanım’ın uşağı Dümteka yemek yapmaktadırlar, ancak malzemelerinin eksik olduğunu görürler. Muzip ve şakacı bir yaratık olan Yeşil Tüylü Ocak Böceği bu malzemeleri gizlice kaçırmıştır. Uşaklar malzemelerini aramaya başlarlar; ararken yolları Lahana Sarma’ya düşer. Bu kez de Yeşil Tüylü Ocak Böceği’nin hazırladığı beklenmedik sürprizlerle karşılaşacaklardır.

tek perde / 45 dak

bilet fiyatı 15 TL / aile bileti; 3 kişi 35 TL, 2 kişi 25 TL

19 şubat pazar 15:00

ATÖLYE “Atık Malzemelerle Kukla Yapıyoruz” Tiyatro BeReZe / www.tiyatrobereze.com

Bu ay pet bardaklardan dragon ejderhası yapıyoruz

Bu atölyede, atıkların ve gündelik yaşamda önemsiz görünen birçok malzemenin her çocuğun yapabileceği basitlikte birer kuklaya dönüşmesi amaçlanır. Pet şişe, düğme, iplik, kumaş parçaları, kağıt parçaları, kağıt havlu ruloları, kese kağıtları, sünger ve benzeri malzemeler bu atölyenin çeşitli kukla yapım gereçleridir. Atölye, her yaştan çocuklar için bir yaratım çalışmasıdır. Çocuklar kuklayı yaparken hem düş gücünü kullanarak eğlenir hem de atıkları keyifli bir biçimde değerlendirmeyi öğrenir.

Bütün malzemeleri ortaklaşa kullanan çocuklar yalnızca kesme-yapıştırma, ekleme gibi aşamalarda atölye liderlerinden yardım alırlar. Atölyenin süresi 40 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir. Çalışma bitiminde her çocuk kendi tasarımını evine götürebilecektir.

*Katılım 15 kişi ile sınırlıdır / fiyatı:20 TL

Paylaş.

Yanıtla