Manisa Vali’sine “Tiyatro Köyü” Önerisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ü ziyaret eden Çocuk Tiyatrosu Araştırmaları Laboratuvarı Derneği Başkanı Azerbaycanlı pedagog rejisör Dr. Rasim Aşın, tarihte ilk tiyatronun Salihli’ye bağlı Sart beldesindeki Sardes Antik Kent’te yapıldığını belirterek, Tiyatro Köyü kurulması için destek istedi.

Manisa’da turizmi geliştirme çalışmalarında Sardes’in önemini vurgulayan Aşın, “Sart beldesinin Türkiye ve dünyada tanınabilirliğini artıracak etkinliklerle bu bölgeyi Tiyatro Köyü haline dönüştürebiliriz. Bölgede düzenlenecek ulusal ve uluslararası festivaller turizme katkı sağlayacaktır” dedi.

Aşın, kendisinin de bölgede tiyatro sanatı eğitimi vermek ve Sardes Tiyatro Köyü olarak adlandırılacak bir mekanı hayata geçirmek için derneği kurduğunu aktararak, Sardes’in önemi ve mitolojik niteliğini gözönüne alarak tiyatronun ön plana çıkarılacağı çalışmalar yürütülebileceğini söyledi.

Sardes Antik Kenti’nde tarihte bilinen ilk tiyatro kalıntılarının mevcut olduğunu ve gün yüzüne çıkarılmaya çalışıldığını belirten Aşın, şu görüşleri dile getirdi:

“Tarihte tiyatronun temelleri Sardes Antik Kenti’nde atılmıştır. Dünya tiyatro sanatçıları için çok önemli olan, tiyatro tanrısı Dionysos’un yaşadığı topraklar olarak da kabul edilen Sart kasabasında ‘Dionysos Eğlenceleri’ni yeniden hatırlatmak ve başta çocuklar olmak üzere yöre insanımızın kültür sanata bakışını yönlendirmek, tiyatro sanatına ve sanatçılarına ilgi, sevgi ve destekte bulunmalarını özendirmek, yöresel önemin farkına varmalarını sağlamak ve yöre insanının ekonomik kalkınmasında ek çalışma sahası yaratılacağı inancı ile Tiyatro Köyü oluşturulabileceğini düşünüyoruz.”

Vali Daşöz de, Aşın ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, çocuklar için yapılan her çalışmanın yanında olduklarını, başlattıkları turizmi geliştirme çalışmaları kapsamında kendisinin önemli katkıları olacağına inandığını kaydetti.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.