Ödüllü Tiyatro Yarışması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konya’da lise öğrencilerine bağımlılık ve çeteleşme gibi zararlı alışkanlıklardan korunma yolları anlatıldı.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi işbirliğiyle tüm liseleri kapsayan, “Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De, Hayatını Kurtar” konulu ödüllü tiyatro yarışmasının tanıtımı yapılırken zararlı alışkanlıklardan korunma yolları da anlatıldı.

Karatay Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi’ndeki programda, “Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De, Hayatını Kurtar” başlıklı yarışmaya katılım şartları hakkında bilgi verildi. Daha sonra söz alan Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nden Veli Yavuz Gök, uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklardan korunma yollarını anlattı.

Madde bağımlılığının öğrenciler üzerindeki en önemli tehditlerden biri olduğuna dikkat çeken Gök, “Uyuşturucuya başlama yaşı maalesef ülkemizde her geçen gün düşmektedir. Yapılan araştırmalarda madde bağımlılığına başlamada en önemli 2 neden olarak merak ve arkadaş çevresi gösterilmektedir. Uyuşturucuya başlayan gençlerin yaklaşık yüzde 90’ı yakın arkadaşlarını örnek almaktadır” dedi.

Çocukların kötü alışkanlıklara başlamasında ailenin çok önemli rolü olduğunu vurgulayan Gök, “Yapılan araştırmalarda, duyarlı ailelerin çocuklarında uyuşturucu bağımlılığının daha az, ilgisiz ve duyarsız ailelerin çocuklarında ise daha fazla olduğu tespit edilmiştir” diye konuştu.

“Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De, Hayatını Kurtar!” adlı tiyatro yarışmasının başvuruları 1 Nisan 2012’ye kadar devam edecek. Yarışmada birinci olan ekibe 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin TL, ayrıca 1., 2. ve 3. olan ekiplerin okullarına dizüstü bilgisayar, danışman öğretmenlerine de notebook verilecek. 1. olan okulun çevre düzenlemesi de Meram Belediyesi tarafından yapılacak. Konya’daki tüm liseleri kapsayan yarışmaya her okuldan en fazla 4 ekiple katılabilecek.

Hakimiyet

Paylaş.

Yanıtla